En viktig temadag som ibland hamnar lite i skymundan från fettisdagar, kanelbulledagar och annat är Lakritsens dag. Lakritsens dag infaller varje år den 12 april och har gjort så ända sedan 2004. Dagen är instiftad av det amerikanska företaget och lakritsbutiken Licorice International.

lakritsens dag

På lakritsdagen bör man äta lakrits – om det är salt, söt eller supersalt lakrits spelar inte så stor roll, bara det är lakrits. Vill man inte äta lakrits som godis går det även bra att använda lakritspulver i matlagning eller som strössel på efterrätten för att få till den klassiska sötsalta smaken som lakrits har.

Att gå på lakritsprovning är också något man kan göra på lakritsens dag. Det går att boka in provning i de flesta större svenska städer, se bara till att göra det i god tid innan då just den 12:e april är ett populärt datum för att gå på just provning av lakrits.

Är du inte så förtjust i lakrits som just sötsak eller godis kan du använda liknande kryddor i din matlagning som anis eller fänkål. Det är kryddor som till smaken påminner mycket om sötlakrits.

Corona-pandemin pågår fortfarande i skrivande stund. Detta påverkar hela samhället och därför självklart även vilka upplevelser och aktiviteter som går att utföra. Även om upplevelsen ifråga går att utföra så är det inte säkert att den är lämplig och helt riskfri.

Några tips för att hitta coronaanpassade aktiviteter och upplevelser:

  1. Välj upplevelser som utförs utomhus, som äventyrsbana, flyga luftballong eller fisketur. Coronaviruset sprider sig mindre utomhus och som försiktighetsåtgärd är därför uteaktiviteter att föredra.
  2. Flera upplevelser går att utföra online, detta är något som många upplevelsearrangörer införde 2020 i samband med pandemins start. På så sätt kan man exempelvis prova champagne hemifrån med professionell handledning via video. Inför online-upplevelsen får ni instruktioner och inköpslista så att upplevelsen blir precis som vanligt – bara att den utförs hemifrån.
  3. Välj upplevelser som är för en eller två personer – inte grupp. Många upplevelser utförs i mindre grupper men det finns även upplevelser som bara är för dig och vän eller partner. Hit hör privat spa-avdelning och helikoptertur.
  4. Boka upplevelser med lång giltighetstid och fri bytesrätt. Pandemin kommer inte pågå för evigt så även om din upplevelse inte går att utföra just nu kan du avvakta eller välja något annat.

Se till att hålla dig uppdaterad kring aktuella regler och restriktioner. Stanna alltid hemma om du känner dig sjuk och ta reda på vilka villkor som gäller hos upplevelsearrangör där du bokar in din upplevelse.

Evenemangsbiljetter – årets julklapp 2021

Handelns Utredningsinstitut utsåg i år evenemangsbiljetten till årets julklapp. Efter att vi har levt med restriktioner och social distansering är nu suget efter evenemang och upplevelser stort. Många konserter har blivit inställda, fotbollsmatcher har spelats utan publik men nu finns äntligen möjligheten att uppleva saker tillsammans igen.

Även om pandemin i skrivande stund ännu inte är över så är stora delar av befolkningen vaccinerad och mycket tyder på att det värsta är bakom oss.

Det är just av dessa anledningar som HUI utser evenemangsbiljetten till årets julklapp. Med evenemang menas inte bara konserter och idrottsmatcher utan även andra sociala och kulturella aktiviteter som biobesök, Stand Up-föreställningar och teaterbesök.

Många kommer ge bort en upplevelse i julklapp

Det är inte alltid HUI:s prognoser för årets julklapp ”slår in”. Det var exempelvis sannolikt inte speciellt många som fick en en elcykel i julklapp (2015) eller en trist mobillåda (2019). Däremot är vi övertygade om att många kommer välja att ge bort en upplevelse i julklapp i år.

Vi har på boka-upplevelse.se märkt en stor ökad efterfrågan på upplevelser, både vad gäller trafik till webbplatsen och bokningar. Därför tror även vi att evenemangsbiljetter och upplevelser kommer att bli en mycket populär julklapp i år.