Virtual Reality

Virtual Reality (VR) är en teknik som tar användaren till en helt annan värld, en digital skapelse där gränserna mellan verklighet och fantasi suddas ut. På Boka Upplevelse kan du utforska olika VR-upplevelser som erbjuds i Stockholm och Solna.

En av de mest spännande upplevelserna är ”Prova på Virtual Reality” där du med hjälp av ett VR-headset och handkontroller kan utforska allt från bergsklättring till att bekämpa zombies eller utforska spökhus. För dem som är intresserade av den senaste tekniken inom VR finns ”DIVR Hyper Reality”, som erbjuder en uppslukande upplevelse bortom traditionella VR-glasögon. För dem som vill kombinera VR med fysisk aktivitet finns ”Wingsuit VR-Flight”, där deltagarna kan uppleva känslan av att flyga i en vindtunnel samtidigt som de simulerar en Wingsuit-flygning längs med bergsväggar.

Utöver dessa upplevelser finns det andra alternativ som ”VR-äventyr hos Divr Labs” i Solna, där deltagarna kan möta dinosaurier eller lösa gåtor i en underjordisk miljö. Oavsett vilken upplevelse du väljer kommer du garanterat att få en oförglömlig stund i den virtuella världen.

Prova på Virtual Reality / VR-upplevelse (Stockholm)

Hittade 4 st upplevelser

Pris165 - 2 995 kr
Senaste nyhetenProva på Virtual Reality (2023-08-28)
Mest REAProva på Virtual Reality (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenProva på Virtual Reality (165 kr)
Dyraste upplevelsenWingsuit Familjepaket (2.995 kr)

Så fungerar VR-headset

Ett VR-headset är en teknologi som erbjuder en immersiv upplevelse (helt omslutande) genom att simulera en tredimensionell, datorgenererad miljö som man som användare kan interagera med. Här är en översikt över hur VR-headset fungerar och hur upplevelsen känns:

  • Känslan av att befinna sig i en annan värld : En av de häftigaste aspekterna av VR är känslan av att vara helt befinna sig i en annan värld. Det kan kännas som att man är på en annan plats vilket kan vara allt från en fantasivärld till en realistisk simulering av en verklig plats.
  • Interaktivitet: VR erbjuder en interaktiv upplevelse som skiljer sig från vanliga datorspel och simuleringar. Man kan även påverka och interagera med den virtuella miljön.
  • Sensorisk feedback: Förutom det visuella och ljudet kan vissa VR-system även inkludera s.k. haptisk feedback, vilket innebär att man kan känna vibrationer eller andra fysiska sensationer som svar på händelser i den virtuella världen.
  • Realism: Trots att miljön är virtuell kan realismen i vissa VR-upplevelser vara helt förbluffande. Detta gäller särskilt när det kommer till de mer avancerade VR-headseten som har mycket avancerad kvalitet, ljussättning och fysik.