Hoppa fallskärm

Att hoppa fallskärm är upplevelsen för dig som gillar action, adrenalin och inte är höjdrädd. Du kommer falla fritt och uppnå en hastighet av närmare 200 km/h och faller fritt i närmare en minut. Fallskärmshoppet sker tillsammans med en erfaren instruktör som ett tandemhopp och ni faller fritt från ca 3 000 meters höjd.

Många har fallskärmshopp på sin bucket list. Det är även en populär upplevelse att ge bort i present till sin pojkvän eller flickvän i 20- till 30-års åldern.

Här nedan kan du boka fallskärmshopp i både Stockholm, Göteborg, Örebro, Sundsvall och andra svenska städer. Fallskärmshopp kostar från ca 2 000 kr och uppåt.

Alla upplevelser inom hoppa fallskärm

Visar alla 9 resultat

Att hoppa fallskärm – så går fallskärmshoppet till

När du hoppar fallskärm görs det som ett tandemhopp – dvs du hoppar inte själv utan tillsammans med en mycket erfaren fallskärmshoppare med både lång utbildning och erfarenhet. Innan hoppet går instruktören igenom allt om hur hoppet kommer gå till och viktiga säkerhetsaspekter. Har du några frågor är det fritt fram att ställa dem.

  • Åldersgräns: 18 år
  • Minimilängd: 140 cm, maxvikt: 100 kg
  • Alla tandemhopp sker med mycket erfarna fallskärmshoppare med många års erfarenhet och hundratals hopp bakom sig. De har gått igenom krävande utbildning från Fallskärmsförbundet.
  • Går att få upplevelsen fotad eller filmad som ett minne

Hoppa fallskärm från propellerflygplan

Utöver själva fallskärmshoppet innebär även upplevelsen att du får flyga i ett propellerflygplan som lyfter till runt 3 000 – 4 000 meters höjd för att komma i position inför hoppet och landningen.

När ni har kommit till rätt plats så är det dags för dig och tandempiloten att göra er redo för hoppet. Ni har nu ett fritt fall i ca 30 – 60 sekunder framför er innan fallskärmen vecklas ut!

Föredrar du lugnare upplevelser uppe i luften så kan du istället spana in helikoptertur eller luftballongtur som även de är upplevelser som sker på hög höjd – dock utan något hopp eller fritt fall!