Hoppa fallskärm

Att hoppa fallskärm är upplevelsen för dig som gillar action, adrenalin och inte är höjdrädd. Du kommer falla fritt och uppnå en hastighet av närmare 200 km/h och faller fritt i närmare en minut. Fallskärmshoppet sker tillsammans med en erfaren instruktör som ett tandemhopp och ni faller fritt från ca 3 000 meters höjd.

Många har fallskärmshopp på sin bucket list. Det är även en populär upplevelse att ge bort i present till sin pojkvän eller flickvän i 20, 30 eller 40-års åldern.

Här nedan kan du boka fallskärmshopp i både Stockholm, Göteborg, Örebro, Sundsvall och andra svenska städer. Fallskärmshopp kostar från ca 2 500 kr och uppåt.

Alla upplevelser inom hoppa fallskärm

Hittade 3 st upplevelser

Att hoppa fallskärm – så går fallskärmshoppet till

När du hoppar fallskärm görs det som ett tandemhopp – dvs du hoppar inte själv utan tillsammans med en mycket erfaren fallskärmshoppare med både lång utbildning och erfarenhet. Innan hoppet går instruktören igenom allt om hur hoppet kommer gå till och viktiga säkerhetsaspekter. Har du några frågor är det fritt fram att ställa dem. Passa på att göra det innan fallskärmshoppet då det är något svårare att kommunicera i fritt fall.

  • Åldersgräns: 18 år
  • Minimilängd: 140 cm, maxvikt: 100 kg
  • Alla tandemhopp sker med mycket erfarna fallskärmshoppare med många års erfarenhet och hundratals hopp bakom sig. De har gått igenom krävande utbildning från Fallskärmsförbundet.
  • Går att få upplevelsen fotad eller filmad som ett minne
  • Upplevelsen är väderberoende, vid dåligt väder bokas fallskärmshoppet om

Föreviga ditt tandemhopp med foto och film

Det finns ofta möjligheten att föreviga sitt tandemhopp med både foto och film. Detta kan antingen ingå i priset eller vara ett tillval. Du kan inte ta med egen kamera eller mobil vid hoppet av säkerhetsskäl.

Filmningen och fotograferingen kan ske på olika sätt, det vanliga är att instruktören du hoppar tandemhopp med har en handkamera riktad mot er, så att hela hoppet blir förevigat från att ni hoppar från flygplanet tills att fallskärmen fälls ut och ni landar på marken. Ibland finns även professionella fotografer på marken som dokumenterar sista delen av hoppet.

Film och/eller foto från fallskärmshoppet får du sen antingen på en USB-sticka eller skickad till din e-post.

Hoppa fallskärm pris

Att prova på att hoppa fallskärm kostar från ca 2 500 kr och uppåt. Det som avgör priset på att hoppa fallskärm har absolut ingenting med säkerhet att göra utan handlar om vad som ingår i fallskärmshoppet, och då främst om foto och film ingår eller inte. Ett fallskärmshopp med film kostar mer än hopp utan dokumentation.

Även vilken stad som du hoppar fallskärm i kan påverka priset, i storstäder (Göteborg, Stockholm, Malmö) är det generellt billigare med fallskärmshopp då utbudet ofta är större, men även detta kan variera.

Hoppa fallskärm från propellerflygplan

Utöver själva fallskärmshoppet innebär även upplevelsen att du får flyga i ett propellerflygplan som lyfter till runt 3 000 – 4 000 meters höjd för att komma i position inför hoppet och landningen.

När ni har kommit till rätt plats så är det dags för dig och tandempiloten att göra er redo för hoppet. Ni har nu ett fritt fall i ca 30 – 60 sekunder framför er innan fallskärmen vecklas ut! Total tid för upplevelsen fallskärmshopp är ca 60 minuter varav 5 – 10 minuter i luften.

Föredrar du lugnare upplevelser uppe i luften så kan du istället spana in helikoptertur eller luftballongtur som även de är upplevelser som sker på hög höjd – dock utan något hopp eller fritt fall!