Glöm inte fira lakritsens dag!

En viktig temadag som ibland hamnar lite i skymundan från fettisdagar, kanelbulledagar och annat är Lakritsens dag. Lakritsens dag infaller varje år den 12 april och har gjort så ända sedan 2004. Dagen är instiftad av det amerikanska företaget och lakritsbutiken Licorice International.

lakritsens dag

På lakritsdagen bör man äta lakrits – om det är salt, söt eller supersalt lakrits spelar inte så stor roll, bara det är lakrits. Vill man inte äta lakrits som godis går det även bra att använda lakritspulver i matlagning eller som strössel på efterrätten för att få till den klassiska sötsalta smaken som lakrits har.

Att gå på lakritsprovning är också något man kan göra på lakritsens dag. Det går att boka in provning i de flesta större svenska städer, se bara till att göra det i god tid innan då just den 12:e april är ett populärt datum för att gå på just provning av lakrits.

Är du inte så förtjust i lakrits som just sötsak eller godis kan du använda liknande kryddor i din matlagning som anis eller fänkål. Det är kryddor som till smaken påminner mycket om sötlakrits.