Floating

Forskning har slagit fast att floating ökar ditt välbefinnande, förbättrar din nattsömn, sänker ditt blodtryck och ger läkande avslappning i leder och muskler. Det är den perfekta avkopplingen från dagens stressiga tillvaro eftersom du helt enkelt inte kan göra någonting annat än att ligga och flyta och koppla av.

Här kan du jämföra priser på floating och boka direkt i din stad, oavsett om det är Stockholm, Göteborg, Malmö eller någon annan stad. Sök eller filtrera på stad för att hitta floating i närheten av dig.

Alla upplevelser inom floating

Visar alla 4 resultat

Vad innebär floating?

På svenska kallas floating för flyttank – för det är precis vad det innebär. Vid en floating-behandling befinner man sig i en flyttank på normalt 2,6 x 1,6 meter fylld med 20 – 30 cm vatten berikat med magnesiumsulfat, ett slags saltvatten som är kroppstempererat.

  • En upplevelse som innebär total avslappning och tyngdlöshet.
  • Känn dig viktlös inne i den avskärmade floatingtanken
  • Perfekt för dig som vill stressa ner och slappna av

Hur uppkom floating och flyttank?

I mitten av 50-talet utvecklade läkaren John C Lilly behandlingen med floating i USA och sedan dess har nya floatingcenter öppnats med en rasande fart runt om i världen, både i Sverige och utomlands. Genom att ta bort utomstående sinnesintryck, som exempelvis ljus & ljud, och ligga helt viktlöst flytande i en behaglig atmosfär upplever du en nästintill total avslappning.

När man befinner sig inne i floating-tanken upplever man en mycket avslappnande tyngdlöshet. Ett väldigt skönt avbräck för många som lever i stressade och uppkopplade världar.

För vem passar floating?

Det finns några undantag från när man inte bör utföra floating-upplevelsen. Vid graviditet, sjukdom, mens eller epelepsi får du inte göra floating. Har du klaustrofobi är detta heller inte en upplevelse som rekommenderas. För andra avkopplande upplevelser kan du se alternativ som massage och spaweekend.