Floating

Forskning har slagit fast att floating ökar ditt välbefinnande, förbättrar din nattsömn, sänker ditt blodtryck och ger läkande avslappning i leder och muskler. Det är den perfekta avkopplingen från dagens stressiga tillvaro eftersom du helt enkelt inte kan göra någonting annat än att ligga och flyta och koppla av.

Här kan du jämföra priser på floating och boka direkt i din stad, oavsett om det är Stockholm, Göteborg, Malmö eller någon annan stad. Sök eller filtrera på stad för att hitta floating i närheten av dig.

Alla upplevelser inom floating

Hittade 4 st upplevelser

Vad innebär floating?

På svenska kallas floating för flyttank – för det är precis vad det innebär. Vid en floating-behandling befinner man sig i en flyttank på normalt 2,6 x 1,6 meter fylld med 20 – 30 cm vatten berikat med magnesiumsulfat, ett slags saltvatten som är kroppstempererat.

  • En upplevelse som innebär total avslappning och tyngdlöshet.
  • Känn dig viktlös inne i den avskärmade floatingtanken
  • Perfekt för dig som vill stressa ner och slappna av

Hur uppkom floating och flyttank?

I mitten av 50-talet utvecklade läkaren John C Lilly behandlingen med floating i USA och sedan dess har nya floatingcenter öppnats med en rasande fart runt om i världen, både i Sverige och utomlands. Genom att ta bort utomstående sinnesintryck, som exempelvis ljus & ljud, och ligga helt viktlöst flytande i en behaglig atmosfär upplever du en nästintill total avslappning.

När man befinner sig inne i floating-tanken upplever man en mycket avslappnande tyngdlöshet. Ett väldigt skönt avbräck för många som lever i stressade och uppkopplade världar.

För vem passar floating?

Det finns några undantag från när man inte bör utföra floating-upplevelsen. Vid graviditet, sjukdom, mens eller epelepsi får du inte göra floating. Har du klaustrofobi är detta heller inte en upplevelse som rekommenderas.

Floating kan sägas vara en simulator för tyngdlöshet, vill du uppleva känslan av att istället sväva – eller kanske snarare falla fritt – finns även aktiviteten vindtunnel. Detta innebär dock långt ifrån samma avkoppling som en flyttank innebär.

För andra avkopplande upplevelser kan du se alternativ som massage, spaweekend och andra lugna och sköna aktiviteter.

Vad kostar floating?

Floating är en relativt billig upplevelse och kostar ca 400 – 500 kr per person. Du kan jämföra priser här på Boka-upplevelse.se för att få lägst pris samt hitta flyttank i din stad (Stockholm, Göteborg, Malmö m.m.).

Ofta bokar man in floating för två personer som en gemensam upplevelse, priset blir då det dubbla men ibland kan man få lite rabatt om man bokar in för två personer direkt.