Chokladprovning

På en chokladprovning får du prova på lyxiga chokladbitar med eller utan matchande dryck till. Vid en chokladprovning med enbart choklad får du testa både vit choklad, till mörk choklad med olika kakaohalt. Vid en kombinerad choklad- och dryckesprovning tar kunniga sommelierer eller kakaoexperter fram drycker som matchar ihop med chokladen. Chokladprovning går att boka in i både Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Uppsala, Örebro och ett flertal andra svenska städer.

Boka och jämför pris på chokladprovning

Hittade 28 st upplevelser

Chokladprovning med rom

Vid en kombinerad romprovning och chokladprovning får man prova på olika sorters choklad som är framtagna för att passa ihop med den lagrade rommen. Smakkombinationerna är framtagna av erfarna sommelierer och du kommer hitta många nya spännande smaker som uppstår när den starka rommen möter chokladen i munnen.

Vid rom- och chokladprovningen brukar man få fyra olika sorters rom som är matchade med fyra olika mörka chokladbitar.

Kombinerad vin- och chokladprovning

Även vin passar utmärkt att kombinera ihop med kvalitetschoklad. Det får man lära sig allt om på en choklad- och vinprovning där sommelieren tagit fram olika vinsorter som passar bra ihop med choklad.

Grundregeln för vin och choklad säger att vitt vin hör ihop med mjölkchoklad eller ljusare choklad och att rött kraftigare vin passar ihop med mörkare choklad. Men så behöver det inte vara, vilket du kommer lära dig mer om på provningen, då det finns så många smaknyanser som kan balanseras ihop så nya spännande smaksensationer uppstår.