Prova rida häst

Att prova på att rida häst är en häftig upplevelse som både innebär fysisk aktivitet och en chans att komma ut i naturen. För nybörjare finns det möjlighet att få grundläggande instruktioner och lära sig om hästhantering och ridningens grunder. Erfarna ryttare kan också hitta turer som passar deras färdighetsnivå, även om de flesta ridupplevelser är för dig som inte tidigare har ridit men vill prova på.

Här kan du prova på att rida

Hittade 16 st upplevelser

Pris596 - 4 500 kr
Senaste nyheten2 dagars ridsemester (2024-01-05)
Mest REATurridning (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenTurridning (596 kr)
Dyraste upplevelsen2 dagars ridsemester (4.500 kr)

Upplevelser där du kan prova på att rida häst

Det finns flera olika hästupplevelser för dig som vill prova att rida, med lite olika inriktningar:

  • Turridning med Islandshästar: Dessa turer erbjuder en unik upplevelse att rida på islandshästar, kända för sin tölt, vilket är en speciell gångart som är bekväm för ryttaren. Turer finns tillgängliga i flera olika städer och naturområden.
  • Ridsemester: För de som söker en längre upplevelse finns det möjlighet att boka en tvådagars ridsemester där man kan uppleva naturen från hästryggen samtidigt som man förhoppningsvis är tillräckligt bekväm så att man även kan njuta av landskapet.
  • Skymnings- och gryningsritt: I Stockholm finns möjlighet att prova på ridturer under skymningen eller gryningen, där man kan uppleva staden på ett unikt sätt från hästryggen. Detta är en extra häftig upplevelse att få möta solen från hästryggen.
  • Turridning i natur: Många av upplevelserna fokuserar den svenska naturen och landsbygden med ridturer genom skogar och över ängar.
  • Hästridning med teman: Det finns även hästturer med speciella teman, som ridning i fjällen eller att se norrskenet från hästryggen.