Tequilaprovning

På en tequilaprovning får du prova på den mexikanska tequilan. Många är vana vid att dricka tequila som shot på puben, men faktum är att tequila passar utmärkt som en bas i drinkar eller som avec till kaffet. På en tequilaprovning får du lära dig hur du bäst avnjuter denna ädla dryck och får prova på flera olika sorter.

Alla upplevelser inom tequilaprovning

Filtrera på stad: Stockholm Malmö Jönköping

Hittade 2 st upplevelser

Pris596 - 795 kr
Senaste nyhetenTequilaprovning (2024-06-04)
Mest REATequila- och Mezcalprovning (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenTequila- och Mezcalprovning (596 kr)
Dyraste upplevelsenTequilaprovning (795 kr)

Så går det till på en tequilaprovning

På en tequilaprovning samlas man en liten grupp och provar gemensamt olika sorters tequila. Framför dig har du provsmakningsglas med både enklare och mer exklusiva tequilasorter.

Dryckesprovningen leds av en expert som både guidar er igenom hur den mexikanska tequilan tillverkas, hur man bäst blandar drinkar och cocktails med tequila och vad som är skillnaden mellan mexikansk tequila, mezcal och agavesprit.

Vad är tequila?

Tequila är en spritsort från Mexiko som framställs av blå agave. Tequilan kan blandas ut med saft från sockerrör eller majs och kallas då mixto – blandad. Mer exklusiv tequila består av enbart blå agave och blir därmed 100 % de agave.

I västvärlden dricker vi gärna tequila som shot med salt och citron, eller i drinkar som Margarita. I Mexiko däremot dricker man ofta tequilan som den är – utan några tillbehör.

Fakta om dryckesprovning med tequila

  • Dryckesprovningen utförs i grupp
  • Prova på 4 – 6 st olika tequila med eller utan tillbehör
  • Åldersgräns 18 år
  • Tidsåtgång ca 2 timmar
  • Undvik att dricka alkohol innan för att inte avtrubba sinnena
  • Stad: Stockholm, Göteborg m.m.