Pistolskytte

Prova på ett skjuta med pistol, gevär eller revolver med erfaren skytteinstruktör. Pistolskytte är en skarpladdad upplevelse för dig som vill känna hur det känns att skjuta med en riktig pistol under säkra och trygga förhållanden under proffsig ledning. Vid vissa av skjutupplevelserna får du prova på både olika sorters pistoler och gevär, exakt vilka vapen som provskjuts kan variera lite beroende på vilka som arrangören för närvarande har tillgängliga.

Nedan hittar du alla bokningsbara upplevelser där du kan prova pistolskytte och att skjuta pistol i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra svenska städer.

Alla upplevelser inom pistolskytte

Hittade 6 st upplevelser

Så går pistolskytte till

Upplevelsen pistolskytte genomförs i mindre grupper på ca 5 – 10 personer. Innan provskjutningen får ni en viktig säkerhetsgenomgång som både går igenom vad som gäller vid en skjutbana samt hur de olika vapnen fungerar.

Därefter går instruktören igenom teknik så att ni får lära er om hur man andas, står rätt positionerad och alla andra viktiga moment i samband med sikte och avfyrning av pistolen.

Man börjar normalt med mindre vapen (9 eller 22 kaliber) för att därefter använda allt större vapen. Ofta avslutas pistolskyttet med legendariska revolverpatronen 357 Magnum. Anledningen är att de mindre vapnen är enklare att skjuta med, har mindre kraftig rekyl m.m. De passar därför bättre att börja med och när man sen får bättre kontroll går man över till mer avancerade vapen.

Om pistolskyttet är utomhus på skjutbana är den väderberoende och kan ställas in vid dåligt väder, vid pistolskytte inomhus är upplevelsen inte väderberoende.

Vilka pistoler får man prova att skjuta med?

Det vanliga är att du får provskjuta några olika pistoler och revolvrar, exempelvis 357 Magnum, pistoler med kaliber 9 mm och 22 mm, Smith&Wesson 686 och Desert Eagle.

Vid upplevelsen att testa skjuta vapen får du ett visst antal skott per pistol, vanligtvis mellan 3 – 15 skott där fler skott är till mindre vapen och färre antal skott till större vapen.

Vid exempelvis Stora Skyttepaketet – som du kan boka här ovan – får man prova på följande pistoler och antal skott:

  • 20 skott med tre olika pistoler med kaliber 9
  • 3 skott med pistol kaliber 45 ACP
  • 2 skott med revolver Magnum 357
  • 3 skott med revolver Magnum 44
  • 5 skott med pistol Desert Eagle

Tips! Vill du prova på att skjuta hagelbössa finns upplevelsen lerduveskytte.

Fakta om upplevelsen provskjuta pistol

  • Åldersgräns: från 18 år
  • Tidsåtgång: ca 1,5 – 2 timmar
  • Pistolskytte finns både i skjuthallar inomhus & skjutbanor utomhus
  • Nykterhet är självklart ett krav, du behöver även kunna visa upp ID-handling
  • Sker normalt i grupp tillsammans med andra