Besöka vingård

Att besöka en vingård är en häftig och verkligt minnesvärd upplevelse för alla vinälskare. Vinprovning i all ära men att vandra omkring på en vingård i Frankrike eller Italien bland vinrankorna och prova på gårdens egna vin är något alldeles extra. Även i Sverige finns vingårdar som Ästad Vingård och Blaxsta Vingård i Södermanland.

Alla upplevelser inom besöka vingård

Hittade 4 st upplevelser

Besöka och övernatta på vingård

I Sverige finns möjligheten att övernatta på Blaxsta Vingård som ligger i närheten av Nyköping. På denna svenska vingården odlas både Chardonnay, Merlot och andra välkända druvor. På vingårdsupplevelsen ingår en guidad tur runtom på ägorna där bl.a. en vinkällare från 1500-talet finns. På kvällen bjuds på avsmakningsbuffé med dryckesprovning där 5 st olika viner får gården ingår. I upplevelsen ingår även övernattning och frukostbuffé.

Även Ästad Vingård i närheten av Varberg är väl värd ett besök. Man besöker vingården enklast genom att övernatta på spahotellet som ligger i anslutning till vingården. På så sätt får man både en avkopplande spaupplevelse där man på kvällen får avnjuta en avsmakningsmeny och prova på lokalt odlade viner. Även här övernattar man på spahotellet och avnjuter frukostbuffé dagen efter.

Besöka vingård i Frankrike

En exklusiv upplevelse som går att boka genom Boka-upplevelse.se är möjligheten att besöka och bo på vingård i Frankrike, vingårdens namn är Domaine d’Escapat. I denna upplevelsen får man övernatta i tre nätter på en vingård i södra Frankrike. I priset ingår övernattning (med plats för fyra personer) i tre nätter med tillgång till pool och egen uteplats. På vingården får man prova på gårdens egna viner. Du behöver själv boka in flyg till och från Frankrike.