Avsmakningsmeny

Gå på lyxrestaurang i Stockholm, Göteborg och andra svenska städer och prova på restaurangens exklusiva avsmakningsmeny. En avsmakningsmeny består ofta av 5 – 7 utvalda små rätter som köket har tagit fram. Rätterna varierar efter säsongens råvaror.

Hitta avsmakningsmeny i Stockholm, Göteborg och fler städer

Hittade 5 st upplevelser

Så fungerar avsmakningsmeny

Här på Boka-upplevelse.se hittar du avsmakningsmenyer i både Stockholm, Göteborg och Malmö. Det går att boka in avsmakningsmeny hos klassiska stjärnkrogar med Michelinstjärnor som 28+ i Göteborg, Mathias Dahlgrens Rutabaga, Operakällaren i Stockholm m.m. Exakt vilka lyxrestauranger som har erbjudanden på avsmakningsmenyer kan variera.

När du bokar in en avsmakningsmeny får du ibland välja mellan en större eller mindre avsmakningsmeny, en lite mindre avsmakningsmeny kan bestå av 4 – 6 rätter medans en större består av upp till ett 10-tal rätter. Även om t.ex. 4 smårätter låter lite får man ofta små smakprover mellan själva rätterna så i själva verket får man ofta provsmaka ännu fler smårätter. Du blir i regel mätt även om du väljer alternativet med färre rätter.

När man äter en avsmakningsmeny brukar de första rätterna vara mer likt förrätter, därefter kommer de lite mer ”matiga” huvudrätterna med fisk eller kött. Avslutningsvis brukar det bjudas på en eller två efterrätter och kaffe om så önskas.

Till en avsmakningsmeny brukar det finnas möjlighet att välja till en vinmeny där vinerna är framtagna för att passa ihop med varje rätt. Ibland finns även ölmeny och alkoholfria alternativ framtagna för varje rätt.