Lerduveskytte

Vid lerduveskytte använder man hagelgevär som man försöker skjuta ner lerduvor som slungats ut av en kastmaskin. Lerduvan är bara ca 10 cm och skjuts ut snabbt så det gäller att snabbt sikta in sig för att kunna träffa rätt. Det går att prova på sporten lerduvskytte i flera olika städer som Stockholm, Uppsala, Jönköping och Sundsvall.

Prova på lerduvskytte

Hittade 4 st upplevelser

Pris446 - 1 570 kr
Senaste nyhetenLerduveskytte på Skokloster Wings & Clays (2022-07-28)
Mest REALerduveskytte (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenLerduveskytte (446 kr)
Dyraste upplevelsenLerduveskytte på Skokloster Wings & Clays (1.570 kr)

Så går lerduveskytte till

Lerduveskytte är en av världens populäraste skyttegrenar med miljontals utövare. Till skillnad från andra skyttegrenar som pistolskytte kräver lerduveskytte både snabbhet, kraft och precision då du skjuter på ett rörligt mål som inte är mycket större än en liten frisbee. För att få till en bra träff gäller det att få till en bra sving, vilket är rörelsen där man lägger an hagelgeväret och sen siktar mot lerduvan.

Innan upplevelsen går en instruktör igenom säkerhet och skjutteknik. Instruktören finns med under hela upplevelsen och kommer med tips och hjälper till så att upplevelsen blir minnesvärd.

Fakta om upplevelsen lerduveskytte

  • Åldersgräns: från 16 år
  • Upplevelsen utförs i mindre grupper
  • Tid: ca 2 timmar
  • Inga förkunskaper krävs
  • All utrustning som behövs ingår (vapen, ammunition m.m.)

En alternativ upplevelse är laserlerduveskytte där man istället för hagel skjuter med laser där lerduvan känner av träffen och poängen visas på en digital poängtavla.

Är du intresserad av att börja träna och tävla i lerduveskytte hittar du mer information hos Svenska Skyttesportförbundet.