Provsmakning

Gå på provsmakning och lär dig mer om smaker och smakkombinationer av olika råvaror, delikatesser, godbitar och annat som går att stoppa i munnen. På en provsmakning kan man få prova på lagrade ostar, lakritsbitar, exklusiv choklad eller snus. Vissa provsmakningar är i kombination med dryck men det finns även provningar där råvaran står helt i ensam majestät.

Alla provsmakningar - Boka & jämför pris

Visar 1–28 av 75 hittade upplevelser

Pris120 - 2 480 kr
Senaste nyhetenWagyuprovning för två (2024-06-04)
Mest REAGuidad matpromenad (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenVin- och ostprovning i hemmet (120 kr)
Dyraste upplevelsenKlassisk italiensk gelato kurs för två (2.480 kr)

Välkommen till en värld av smaker och upplevelser! Genom Boka-upplevelse.se hittar du en mängd olika smakupplevelser för alla smaklökar och intressen. Oavsett om du är en finsmakare som vill njuta av exklusiva delikatesser eller bara nyfiken på att utforska nya smaker så hittar du något här.

Chokladprovning

För chokladälskare är en chokladprovning en dröm som går i uppfyllelse. Smaka på olika sorters choklad, från mjölkchoklad till mörk choklad med hög kakaohalt, och lär dig om chokladens ursprung och tillverkningsprocess.

Ost och delikatessprovning

Kombinera smakrika ostar med utvalda delikatesser för en fulländad smakupplevelse. Lär dig om olika ostsorter och hur de bäst kombineras med tillbehör som kex, frukt och marmelader.

Kaffe- och Teprovning

För kaffe- och teentusiaster erbjuder vi provningar där du får utforska en värld av aromer och smaker. Upptäck skillnaderna mellan olika bönor och blad och lär dig konsten att brygga det perfekta kaffet eller teet.

Lakritsprovning

För lakritsälskare är en lakritsprovning en spännande upplevelse. Upptäck en mångfald av lakritssorter, från sött till salt och allt däremellan. Lär dig om lakritsens ursprung och hur olika smaker och texturer skapas. En perfekt upplevelse för den som vill utforska denna mångsidiga delikatess. Lakritsprovningen kombineras ibland med vinprovning – en matchning som kan ta fram nya smaksensationer!

Ostronprovning

Dyk in i havets delikatesser med en ostronprovning. Lär dig om olika ostronsorter, deras ursprung och hur de bäst avnjuts. För den som vill lyxa till det, erbjuder vi även kombinationer av ostron och champagne, där de fina bubblorna kompletterar ostronens friska smak.

Snusprovning

En unik upplevelse för tobaksentusiaster. Upptäck världen av snus genom att prova olika sorter och smaker. Lär dig om snusets historia, tillverkningsprocess och hur olika smaker uppnås. En snusprovning är en djupdykning i en traditionell svensk kultur.

Ost- och vinprovning

En klassisk kombination som aldrig går ur tiden. Upptäck hur olika ostar och viner kompletterar varandra perfekt. Lär dig om hur du matchar olika ostsorter med lämpliga viner för en harmonisk smakupplevelse. Denna provning är en favorit för både ost- och vinälskare.

Sociala provsmakningar i grupp

Varje provsmakning är en unik upplevelse som inte bara erbjuder nya smaker utan också kunskap och en trevlig stund. Våra provsmakningar är perfekta för en mysig kväll med vänner, som en del av en svensexa eller möhippa, eller som en unik företagsaktivitet. Boka in en provsmakningsupplevelse och upptäck en ny värld av smaker. Här kan du hitta ett stort antal olika provsmakningar och även se vilka som går att boka in i din stad.