Besöka Slott

Att besöka ett slott är en unik upplevelse som tar dig tillbaka i tiden och låter dig uppleva historiens vingslag på nära håll. Genom Boka-Upplevelse kan du boka in slottsrelaterade aktiviteter, detta oavsett om du är intresserad av arkitektur och historia eller bara vill njuta av en lyxig slottsmiljö med fika eller middag.

Svenska slott du kan besöka

Visar 1–28 av 32 hittade upplevelser

Pris150 - 4 995 kr
Senaste nyhetenGränsö Slott Hotel & Spa (2024-07-12)
Mest REAMordgåta på Salsta Slott (44 % rabatt)
Billigaste upplevelsenHöstljus på Sofiero (150 kr)
Dyraste upplevelsenGörvälns Slott (4.995 kr)

Vad finns det för slottsupplevelser man kan boka?

För de som söker en romantisk dag eller weekend med sin partner så har vissa slott möjligheten till övernattning i vackert inredda rum. Dessa övernattningar kan ofta kombineras med en middag i slottets restaurang där du kan avnjuta maten i en storslagen matsal.

En annan populär aktivitet är att delta i en guidad tur genom slottets många rum och salar. Guiderna berättar spännande historier om slottets tidigare invånare, hemliga gångar och historiska händelser som utspelat sig inom dess väggar. Om det spökar på slottet kommer du också att få reda på det.

För de som uppskattar god mat och dryck erbjuder vissa slott även fika eller afternoon tea i kafét eller trädgården. Det är ett avkopplande sätt att tillbringa eftermiddagen och njuta av hemlagade bakverk, färskt kaffe och vacker utsikt över slottets omgivningar.

Vissa slott arrangerar även specialevenemang som konserter, teaterföreställningar och temakvällar. Dessa evenemang är ofta unika för varje slott och erbjuder en oförglömlig upplevelse.

Kända svenska slott

Några av Sveriges mest kända slott, som verkligen är värda att besöka, oavsett om de går att boka in via vår webbplats eller inte är:

Drottningholms slott: Beläget på Lovön i Ekerö kommun, är Drottningholms slott kanske mest känt som den svenska kungafamiljens privata residens. Slottet, som är ett av Sveriges UNESCO-världsarv, är känt för sin välbevarade barockarkitektur, den vackra slottsparken, den unika Kina slott och den historiska Drottningholms Slottsteater.

Gripsholms slott: I den pittoreska staden Mariefred vid Mälarens strand ligger Gripsholms slott, känt för sin imponerande samling av porträtt som spänner över flera århundraden av svensk historia. Slottet, som grundades av Gustav Vasa på 1500-talet, erbjuder en fascinerande inblick i Sveriges kungliga och kulturella arv.

Kalmar slott: Med sina rötter i medeltiden är Kalmar slott en av Sveriges mest välbevarade fästningar. Slottet har spelat en central roll i svensk historia, särskilt under Kalmarkriget och Kalmarunionen. Idag är slottet öppet för besökare som kan utforska dess torn, vallgravar och salar.

Skoklosters slott: Skoklosters slott, beläget vid Mälarens strand nära Uppsala, är ett enastående exempel på barockarkitektur. Slottet byggdes under stormaktstiden och är känt för sin imponerande samling av konst, rustningar och antika möbler.

Läckö slott: Läckö slott, beläget vid Vänerns strand i Västergötland, är känt för sin vackra barockträdgård och välbevarade interiörer. Slottet, som ursprungligen var ett biskopssäte, har genomgått flera ombyggnader och är idag ett populärt turistmål.