Helikopterflygning

Upplev den totala frihetskänslan när du provar på att flyga helikopter! Luta dig tillbaka och njut av resan eller om du hellre vill – tag kontrollen och ratta helikoptern själv. Tillsammans med en erfaren flyglärare får du då själv hålla i spakarna.

En helikopterflygning är en spännande upplevelse då du får känna av hur den kraftfulla flygmaskinen rör sig framåt, sidleds, bakåt eller bara flygandes (hovrandes) i luften. Upplevelsen helikopterflygning kan antingen avse att man själv får prova på att flyga helikopter och styra spakarna eller att bara sitta med och njuta av utsikten ifrån ovan. Här nedan finns 20 upplevelser med helikopterflygning, du kan jämföra pris och boka direkt.

Flyg helikopter - Jämför pris på helikopterflygning

Hittade 20 st upplevelser

Pris749 - 74 995 kr
Senaste nyhetenPrivat helikoptertur med lunch i skärgården (2024-03-31)
Mest REAHelikoptertur (50 % rabatt)
Billigaste upplevelsenHelikoptertur över Skåne (749 kr)
Dyraste upplevelsenSveriges Bästa: Stockholms skärgård (74.995 kr)

Boka helikopterflygning (Hela Sverige)

Helikopterflygning går att boka in i stora delar av Sverige, flest flygningar sker nära storstäderna (Stockholm, Göteborg, Malmö), men det går även att boka in att flyga helikopter i städer som Norrtälje, Västerås, Helsingborg, Sjöbo samt i Köpenhamn.

Det vanligaste är att man bokar in en helikoptertur för två personer och det är då ni och piloten i helikoptern. Alla personer får om möjligt bra fönsterplatser så att ni får se så mycket som av utsikten och staden uppifrån luften..

Fakta om att boka helikopterflygning

  • Helikoptertur måste genomföras i nyktert tillstånd.
  • Att boka flygning av helikopter är enklast i Stockholm, Göteborg och Malmö men det finns även ibland möjligheten att boka även i mindre städer.
  • Upplevelsen gäller antingen att flyga över staden eller landsbygd och skärgård – välj tema när du bokar helikopterflygning.
  • En helikoptertur varar normalt ca 20 – 30 minuter (tid i luften)

Flyga helikopter pris – Vad kostar det?

Priset för en helikoptertur ligger på från ca 1 000 kr per person och uppåt. Priset på helikopterturen påverkas dels av vilken stad upplevelsen arrangeras, vilken arrangör det är samt om det gäller en privat helikoptertur för en lite större grupp (upp till ca 6 – 7 personer).

Genom att jämföra pris här ovan från olika upplevelsearrangörer kan du hitta lägsta priset på din helikoptertur när du bokar. Då en helikoptertur är en ganska dyr upplevelse finns det mycket pengar du kan spara genom att jämföra upplevelser först.

Obs! Innan du bokar, se till att du har valt rätt antal personer, i vissa fall gäller helikopterturen för en person, i annat fall två.

Flyg helikopter i Stockholm

När man bokar in helikoptertur i Stockholm som en sightseeingtur startar man från en helikopterbas som vanligtvis ligger lite utanför staden för att sen lyfta och flyga in över staden med alla dess kända landmärken (Stockholms Slott, Söders höjder, Stadshuset, Gamla stan och alla nya skyskrapor) för att därefter även ta en kortare tur ut mot skärgården och se alla dess karakteristiska små öar, kobbar och kanaler från ovan.

Det finns även möjlighet att få spaka helikoptern själv genom upplevelsen där man får provflyga helikopter i Stockholm. En sådan upplevelse kombinerar teori och praktik och det är då du själv som hålla i spakarna samtidigt som du tittar ner över huvudstaden.

Här ovan hittar du alla helikopterturer som möjliga att boka för att flyga över Stockholms stad, landsbygd och skärgård. Att flyga helikopter i Stockholm kostar från ca 1 000 kr per person, det kan bli billigare om man bokar in två eller flera personer samtidigt.

Flyg helikopter i Göteborg

När du hyr och bokar helikopter i Göteborg så får du se Göteborg och dess skärgård ifrån ovan. När du flyger helikopter i Göteborg så brukar upplevelsen starta från helikopterbasen i Säve flygplats för att sen åka söderöver ner mot Göteborg. Där tar man en tur över centrum och du får se alla välkända landmärken som Läppstiftet, Lisebergshjulet, Nya och Gamla Ullevi. Du får även se alla nya skyskrapor som Karlatornet.

Helikopterturen tar även med dig ut mot skärgården med landmärken som Vinga och öar som Asperö, Brännö och Donsö samt alla små obebodda kobbar och skär. Föredrar du att själv få prova på att spaka helikoptern så finns möjligheten att provflyga helikopter i Göteborg. Du har då med dig en erfaren instruktör som visar med både teori och praktik hur det går till.

Ovan hittar du utvalda helikopterturer som utgår ifrån Göteborg och flyger över staden, skärgården och angränsande områden. Priset på att flyga helikopter i Göteborg ligger på ca 1 000 kr och uppåt. Genom att boka in flera personer kan det gå att få ett lägre pris.

Flyg helikopter i Malmö

Att åka helikopter i Malmö är en oförglömlig upplevelse där du får se staden och Öresund från ovan. En helikoptertur i Malmö utfår ifrån en helikopterflygplats strax utanför Malmö där man sen flyger över staden och ser alla Malmös landmärken som Turning Torso och Öresundsbron.

En helikoptertur över Malmö är lika uppskattat av Malmöbor som av turister som kommer från andra delar av Sverige och Danmark och vill uppleva landskapet från ovan.

Så går det till när du bokar en helikoptertur

  1. Välj för hur många personer du vill boka (1, 2 eller flera) och vilken stad helikopterturen ska gälla.
  2. När du gjort dina val väljer du om du vill ha leverans direkt (PDF-fil att skriva ut till din mail) eller få hem en presentbox på posten med värdebevis.
  3. Har du bråttom väljer du förslagsvis att få värdebeviset på mail, vill du ha en fin presentlåda att ge bort kan du välja att få den hemskickad.
  4. Värdebeviset har lång giltighetstid (2 – 3 år) och har även fri bytesrätt, något som är bra om du har tänkt att ge bort en helikoptertur som julklapp eller present då mottagaren kan byta om hen hittar någon annan upplevelse som passar bättre.
  5. I presentlådan eller PDF-filen finns instruktioner för hur du löser in värdekoden och bokar in helikopterturen.
  6. En helikoptertur är av förklarliga skäl väderberoende. Piloten kommer att höra av sig i god tid innan om helikopterturen behöver ställas in. Ni bokar då in ett nytt datum. Vissa helikopterturer är även säsongsberoende (vår, sommar och höst, men ej vinter) medans andra turer genomförs året runt. Du hittar information om detta i samband med att du bokar in din helikopterflygning.