Kaffeprovning

På en kaffeprovning får du prova på olika smaker och kaffesorter. Du får lära dig allt om hur gott kaffe framställs, från böna till koppen framför dig. En kaffemästare brygger kaffe framför er så att ni får se precis hur det går till. Kaffeprovningen kan både gå av stapeln på ett kafferosteri, ett kafe eller annan lämplig lokal.

Boka & jämför pris på kaffeprovning

Filtrera på stad: Stockholm Göteborg Korsberga

Hittade 10 st upplevelser

Pris409 - 1 790 kr
Senaste nyhetenKaffeprovning i Stockholm hos Kaffemissionären (2024-06-01)
Mest REABli Diplomerad Barista (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenKaffeprovning - Från böna till fika (409 kr)
Dyraste upplevelsenHemmabarista för två (1.790 kr)

Så går en kaffeprovning till

Normalt går en kaffeprovning till som så att man först får en introduktion till kaffets historia och dess globala resa. Du får lära dig om hur kaffe odlas och skördas i olika delar av världen och hur detta påverkar smaken. Det är en fascinerande inblick i hur jordmån, klimat och skördemetoder bidrar till kaffets unika karaktär.

Därefter övergår upplevelsen till själva provsmakningen. Här får du möjlighet att smaka på kaffesorter från olika länder och kontinenter. Varje kaffesort har sin egen distinkta profil. Från fruktiga och blommiga toner till djupa och kryddiga noter.

En viktig del av provningen är också att lära sig om olika bryggmetoder. Du får tips och råd om hur du kan brygga bättre kaffe hemma. Det handlar inte bara om att välja rätt bönor utan också om hur du brygger dem på bästa sätt för att få fram den bästa smaken. Kaffeprovningen är en social upplevelse som utförs i en mindre grupp