Vindtunnel

Upplev hur det är att flyga, falla fritt och hoppa fallskärm – utan att faktiskt behöva befinna dig högt upp. I upplevelsen vindtunnel får du känslan av hur det är att sväva och flyga utan att behöva vara högt ovanför marken. Starka vindströmmar håller dig nämligen flytande.

Alla upplevelser inom vindtunnel

Filtrera på stad: Stockholm Malmö

Hittade 8 st upplevelser

Pris749 - 3 295 kr
Senaste nyhetenVindtunnel Malmö (2023-12-21)
Billigaste upplevelsenVindtunnel Malmö (749 kr)
Dyraste upplevelsenVindtunnel Malmö Familjepaket (3.295 kr)

Så fungerar det att flyga vindtunnel

Vindtunnel finns både inomhus och utomhus, oavsett vilket går upplevelsen till på ungefär samma sätt. Du befinner dig i en rund glasbur där det genom bottengallret strömmar kraftiga luftströmmar.

Upplevelsen kallas även bodyflight som också är ett sätt att beskriva hur det går till – att kroppen upplevs som att den flyger.

Styrkan på vindströmmarna i vindtunneln kan varieras så att den är anpassad både efter personens vikt och erfarenhet.

  • Flygningarna pågår från ca 2 minuter och uppåt
  • Total tid för upplevelsen: ca 30 – 60 minuter
  • Åldersgräns: från ca 4 – 5 år och uppåt
  • Går att boka i Stockholm, Göteborg, Malmö m.m.
  • Upplevelsen utförs i grupp

Innan upplevelsen startar går en instruktör igenom allt som du behöver känna till. All utrustning som behövs får du låna utan extra kostnad, hit hör t.ex. overall, hjälm och skyddsglasögon.

Då vindtunneln och luftströmmarna innebär en viss påfrestning på kroppen bör du inte ha några skador på ryggraden, axlar eller nacke. Du bör heller inte vara gravid eller nyligen ha opererat dig. Detta är egentligen ingen extrem upplevelse, jämför det med att åka bergochdalbana på en nöjespark.

Flyga vindtunnel med hela familjen

Att flyga vindtunnel är något som utförs i grupp, passar bra både för svensexa, möhippa eller som en familjeaktivitet. Detta då åldersgränsen är låg och det brukar gå att anordna flygningar för barn så små som 3 – 5 år.

Instruktörerna anpassar styrkan i vindtunneln utifrån deltagarnas erfarenhet, ålder och vikt så att det både går att passa arenalinjunkien så väl som barnfamiljen.