Höghöjdsbana

På en höghöjdsbana får du vandra över svajiga gungbroar, åka linbana, zipline och klättra över nät – på upp till 20 meters höjd. Höghöjdsbanan är som en hinderbana fast högt uppe bland träden. Det här är inte upplevelsen för dig som är höjdrädd!

Alla upplevelser inom höghöjdsbana

Hittade 7 st upplevelser

Pris195 - 1 345 kr
Senaste nyhetenHöghöjdsbana på Upzone äventyrspark (2023-03-01)
Mest REAÄventyrsbana (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenHöghöjdsbana på Upzone äventyrspark (195 kr)
Dyraste upplevelsenÄventyrsbana för familj (1.345 kr)

En säker upplevelse uppe bland trädtopparna

Trots att höghöjdsbanan inte är något för den höjdrädde är det ingen farlig upplevelsen. Säkerheten är omfattande och utöver säkerhetsgenomgång sitter man hela tiden fast i säkerhetslina med helkroppssele och karbinhakar. Man har även på sig ytterligare skyddsutrustning som hjälm och handskar.

Höghöjdsbana med olika teman

Det finns även höghöjdsbanor med olika teman och inriktningar. Det kan vara inriktning på fitness som är mer fysiskt krävande och kräver mer balans, familjebanor som är något enklare så att även barn kan vara med och äventyrsbanor.

Ibland har anläggningarna flera höghöjdsbanor så att man kan välja nivå utifrån hur stor utmaning man vill ha. Allt från enkla banor till avancerade banor med många utmaningar.

Höghöjdsbana i Stockholm, Göteborg och Malmö

Här ovan kan du jämföra pris och boka in höghöjdsbana hos ett flertal svenska städer som Stockholm, Göteborg och Malmö.

I Partille (utanför Göteborg) ligger High Adventure höghöjdsbana som finns i tre olika nivåer. Banan är för både barn och vuxna och man väljer den svårighetsgraden som passar bäst. I Skatås öster om Göteborg finns även Upzone Äventyrspark där man kan prova på höghöjdsbana samt även andra aktiviteter som bågskytte och bumperball. Utöver Skatås har Upzone även aktivitetsparker i Borås, Gällö, Kalmar, Oxelösund, Skövde, Sollentuna, Västervik, Åhus och Ängelholm.

Ösjönäs höghöjdsbana i Tiveden har banor på från 1 upp till 12 meter upp i luften. Här finns både hängbroar, stockbroar, klätterstockar, repbroar och zipline linbana.

Björnögårdens Äventyrssportcenter i Västerås har en höghöjdsbana som finns i tre olika nivåer, höghöjdsbanorna är på 4, 6 eller 8 meter upp. Även om banorna inte är så högt upp i luften (jämfört med många andra anläggningarna) är det ändå fysiskt ansträngande banor som ställer relativt höga fysiska (och psykiska) krav för dig som vill klara den tuffaste banan.