Gokart

Gokart är upplevelsen där du kan trycka gasen i botten, försöka att inte sladda allt för mycket och tävla med dina kompisar om vem som egentligen är snabbaste och bästa föraren. Allt detta utan körkort i en bil som påminner om en liten formel 1-bil. Blir det du som vinner det prestigefulla tävlingsheatet?

Det finns flera gokart-banor runt om i Sverige, både i Stockholm, Göteborg och Malmö, men även i mindre orter och ute på landsbygden. Priset för att hyra gokart ligger på från ca 200 – 300 kr och uppåt. Priset beror till stor del på hur mycket åktid som man får. Är ni flera som bokar samtidigt går det ibland att få grupprabatt. Kör du gokart inomhus går upplevelsen att boka året om, är det en utomhusbana är det normalt sommarhalvåret som gäller.

Att köra gokart kan fungera både som en kul familjeaktivitet, ett teambuildande företagsevent eller varför inte som ett fartfyllt inslag på svensexan eller möhippan.

Hyra Gokart (Stockholm, Malmö, Linköping m.m.)

Hittade 6 st upplevelser

Pris240 - 1 695 kr
Senaste nyhetenKör Gokart (2021-12-14)
Mest REAKör Gokart (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenKör Gokart (240 kr)
Dyraste upplevelsenGokart för familj (1.695 kr)

Gokart bilar och bana

Bilen man kör heter egentligen ”kart”, och att ägna sig åt att köra kart kallas för karting. När man pratar om att åka kart för nöjes skull på en bana så kallas det däremot nästan alltid för gokart. Eftersom ordet låter engelskt tror vissa att det stavas gocart, men så är alltså inte fallet.

Gokartbilarna har ofta 5 – 12 hästkrafter och har en maxhastighet på uppemot 90 km/h. Bilarna är bensindrivna, vissa inomhusbanor har eldrivna bilar så att man slipper avgaser inomhus. Trots eldrift har inte gokartbilarna nämnvärt sämre kapacitet.

Vissa gokartbanor har även så kallade dou-bilar (DUO-kart), med dessa kan två personer sitta i samma gokartbil. Detta är framför allt en smart lösning som gör att man kan köra tillsammans med ett mindre barn. Barn får annars inte köra vanlig gokart då det finns längd- och ålderskrav.

Så går det till när du kör gokart

Innan tävlingen börjar så går en instruktör igenom själva gokart-körningen och då främst regler, säkerhet och trafikvett. Instruktören går även igenom tips på hur man bäst kör och tar kurvor för att sladda och därmed tappa fart.

Därefter kör man heat som då blir själva gokart-tävlingen. Man kör ofta 2 eller 3 heat á 7 – 10 min. Ett vanligt upplägg är 2 x 8 minuter, vilket innebär att man kör 2 st heat som båda varar i 8 minuter. Beroende på placeringen vid första heatet får ni positioner i andra heatet beroende så att den snabbaste föraren startar längst fram i finalheatet – i pole position.

Efter att upplevelsen är klar kan ni få titta på resultatet, få varvtider m.m. så att ni får svart på vitt vem som är snabbaste och bästa gokart-föraren. Ibland finns möjligheten att ta bilder för att dokumentera, om ni har med någon på läktaren.

 • All utrustning som behövs (hjälm, overall m.m.) ingår
 • Maxhastighet: upp till 90 km/h
 • Åldergräns: ingen
 • Tävla mot klockan eller andra förare
 • Finns både banor inomhus & utomhus

Köra gokart i Stockholm

Sugen på att köra gokart inomhus eller utomhus i Stockholm? Här kan du jämföra pris på gokart i Stockholmsområdet och boka direkt för en, två eller flera personer. Gokart i Stockholm kostar från ca 200 kr per person, vill man boka hela banan för att ha själva med ett kompisgäng eller svensexa brukar även sådana möjligheter finnas.

 • Boka gokart i Stockholm för en, två eller flera personer
 • Jämför pris och hitta billig gokart i Stockholm, både inomhus & utomhus
 • All skyddsutrustning (hjälm, overall m.m.) ingår

Billig gokart i Stockholm

Genom våra samarbetspartners går det att boka riktigt billig gokart i Stockholm för under 200 kr per person. För under 200 kr kan du köra gokart 15 minuter (varv 7 minuter ren körning) i Stockholm där du både får lista på dina varvtider efteråt, låna overall, hjälm och annan utrustning samt får korv & läsk efter att du kört klart.

Det går att boka flera personer så att du även kan ta med vänner eller exempelvis pojkvän/flickvän. Körningen sker på inomhusbana så det är totalt oberoende av väder. Förvisso kan man ofta köra gokart på utomhusbanor även vid regn, men det ställer högre krav på föraren och blir en kanske inte allt lika trevlig upplevelse (även om vissa kan tycka det är kul med extra mycket sladd och slirande).

I jämförelsen ovan här på Boka-Upplevelse.se kan du jämföra och sortera gokart-körning i Stockholm utifrån lägst pris.

Gokart-banor i Stockholm

Det finns flera gokart-banor i Stockholm, både inomhus och utomhus.

 • Gokart Stockholm AB (Johanneshov) – Gokart för både vuxna och barn (barn från 9 år / 135 cm). Har både vuxenkart, barnkart och dubbelkart. Inomhusbanor med betong. Både drop in och förhandsbokning.
 • Järfälla Gokart – Gokart på utomhusbana i Järfälla. Både drop in och boka på förhand. Då banorna är utomhus är anläggningen inte öppen året runt.
 • Stockholm Paintball & Äventyrscenter – Har en gokartbana utomhus i Stockholm. Kartarna har en topphastighet på ca 80 km/h. Min. längd 150 cm.
 • SMC Gokart Frihamnen – har stängt ner verksamheten och sin utomhusbana i Stockholm.

Hur lång måste man vara för att köra gokart i Stockholm?

För de gokart-banor i Stockholm har barnkarts kan även barn köra gokart. Olika banor och gokartbilar har olika åldersgränser och minimum längder. Lägsta ålder och längd brukar vara från 7 år och minst 125 cm lång. Detta både för att man ska vara tillräckligt gammal för att kunna manövrera karten och för att man utan problem ska nå ner till bromspedalerna.

Barnkarts har lägre hastighet än vuxenkarts, men för den sakens skull behöver de inte vara direkt långsamma, det finns barnkarts med topphastighet på 50 – 60 km/h.

Gokart – perfekt till möhippa & svensexa

Att köra gokart är en perfekt aktivitet att göra på svensexan, möhippan eller bara genom att dra ihop ett kompisgäng och göra något kul tillsammans.

Vid en svensexa eller möhippa kan ni tvinga den blivande bruden eller brudgummen att behöva åka i sin gokart med någon utstyrsel. Vårt förslag är i sådana fall att han eller hon kör i en Super Mario-dräkt (precis som i Mario Kart alltså). Att köra utklädd blir så klart jobbigare, men allt ska ju inte gå enkelt till på en svensexa eller möhippa! Ta helst kontakt med gokartbanan innan för att få hjälp att planera svensexan eller möhippan på bästa sätt!

Självklart är nykterhet ett krav när man kör gokart. Har ni tänkt att dricka under dagen är det därför bättre att planera in aktiviteten hyfsat tidigt.

Gokart i Malmö

I Malmö finns ett flertal Gokart-banor som går att boka online. Det finns både inomhusbanor som lämpar sig för att köra gokart året runt och utomhusbanor med asfalt. För att få bäst pris på att köra Gokart i Malmö är det bra att boka innan, på så vis är du även garanterad plats även om vissa gokartbanor erbjuder drop-in.

 • Boka Gokart i Malmö för en, två eller fler personer
 • Kör gokart både inomhus och utomhus
 • Boka innan för att säkra din plats

Köra gokart på (inomhus eller utomhus) i Malmö

I och runtomkring Malmö finns det flera inomhus- och utomhusbanor för gokart. Vid vår prisjämförelse här ovan hittar du alla gokart-banor där du kan boka online och på så sätt bli garanterad plats och du kan även jämföra pris.

 • Race House Indoor Racing Malmö – inomhus gokart i Malmö med både gokart, motorcykel och segway. Finns gokart för både barn (barnkart) och vuxna (vuxenkart)
 • Gokart City Malmö – Finns i både Malmö och Helsingborg. Erbjuder både förbokningar, drop in, gokart för både vuxna och barn.
 • Lockarps Gokart – utanför Malmö erbjuder drop-in körning. Inga barnkarts utan alla måste vara minst 10 år gammal och 145 cm lång.

Du hittar fler aktiviteter, upplevelser och saker att göra i Malmö här.

 

För dig med körkort som vill prova på mer bankörning och tävling finns upplevelser som folkrace och möjligheten att provköra Ferrari, Formel 1 och andra supersportbilar på bana.