Museum

I den charmiga staden Uppsala kan du besöka Lasse Åbergs Museum. Här öppnas dörren till en kreativt renoverad 1800-tals ladugård som avslöjar världens enda museum för konst, serier och leksaker. Och ja, det finns en egen djungel där inne, redo att erbjuda äventyr för besökare i alla åldrar. Om du är i huvudstaden, Stockholm, finns det flera alternativ att utforska. Fotografiska är en internationell mötesplats som helt och hållet är dedikerad till fotografi. Här kan du uppleva utställningar som varierar från mystiska och glamourösa till de som väcker debatt.

För dem som är intresserade av leksaker genom tiderna är Stockholm Toy Museum (leksaksmuseum) en skattkista. Här kan du uppleva en unik samling av leksaker och se hur de har utvecklats över åren. Slutligen, för dem som söker något annorlunda, erbjuder Paradox Museum en upplevelse som lurar dina ögon och förbryllar ditt sinne. Detta museum är fyllt med fantastiska och förbluffande föremål som garanterat kommer att ge dig en paradoxal upplevelse.

Boka museibesök här!

Filtrera på stad: Stockholm Uppsala

Hittade 13 st upplevelser

Pris175 - 3 195 kr
Senaste nyhetenBesök Paradox Museum Stockholm (2024-04-20)
Mest REALuncha på Lasse Åbergs Museum (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenStockholm Toy Museum (175 kr)
Dyraste upplevelsenFotografiska: Restaurangen (3.195 kr)

Tips på bra museum i Stockholm, Göteborg, Malmö (och övriga Sverige)

Här kommer fler tips på museum värda ett besök. Många museum passar både vuxna och barn, även om vissa är mer anpassade för barnfamiljer än andra.

Vasamuseet i Stockholm: Ett av Sveriges mest besökta museer, Vasamuseet huserar det imponerande 17-talets krigsskepp Vasa. Skeppet sjönk på sin jungfrufärd men bärgades nästan intakt över 300 år senare. Museet erbjuder en fascinerande inblick i sjöfartshistoria, skeppsbyggnad och 1600-talets liv.

Moderna Museet i Stockholm: För konstälskare är Moderna Museet ett måste. Med en omfattande samling av modern och samtida konst, inklusive verk av Picasso, Dali och Matisse, erbjuder det en djupdykning av klassiska verk i konstvärlden.

ABBA The Museum i Stockholm: En interaktiv upplevelse som tar dig med på en resa genom den svenska popgruppens karriär. Här kan du sjunga med i en virtuell ABBA-show, se deras scenkläder och mycket mer.

Aeroseum i Göteborg: Ett unikt flyg- och rymdmuseum beläget i en före detta militär bunker. Utforska gamla stridsflygplan, helikoptrar och lär dig om Sveriges flyghistoria.

Tekniska Museet i Stockholm: Ett paradis för vetenskaps- och teknikentusiaster. Här kan du utforska allt från rymdfärder till datorhistoria och delta i interaktiva utställningar. Här finns även ny teknik som AI och robotar att experimentera med.

Skissernas Museum i Lund: Ett unikt museum som fokuserar på den konstnärliga skapandeprocessen. Här kan du se skisser, förberedande arbete och modeller från några av världens mest framstående konstnärer.

För tågentusiaster är Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle ett måste. Här kan du uppleva historien om järnvägen och se en samling av historiska tåg och vagnar. Det är en fantastisk plats för både barn och vuxna att utforska tågens värld.

Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm tar dig med på en resa genom tid och rum. Här kan du utforska allt från dinosaurier till den mänskliga biologin och universums under. Med sina interaktiva utställningar och imponerande dioramor är det en upplevelse för hela familjen.

För dem som är intresserade av Sveriges sjöfartshistoria är Sjöhistoriska museet i Stockholm platsen att besöka. Här kan du dyka ner i historien om sjöfart, skeppsbyggnad och sjöslag. Museet har också en imponerande samling av båtar och skepp.

Moderna Museet på Skeppsholmen är en annan pärla i Stockholm för konstälskare. Här kan du njuta av modern och samtida konst från 1900-talet till idag, med verk av konstnärer som Picasso, Dali och Matisse.