Bryggerivisning

Gå på bryggerivisning hos ett mikrobryggeri och se hur ölen framställs hos bryggeriet. Lär dig allt om hur hantverksöl framställs, visningen avslutas med en ölprovning där man får prova på utvalda sorter från bryggeriets egna öl. Prova på spännande lageröl, IPA, stout och ale samt lär dig hur de olika ölsorterna skiljer sig åt och framställs.

Alla upplevelser inom bryggerivisning

Hittade 8 st upplevelser

Pris350 - 1 990 kr
Senaste nyhetenÖlprovning och bryggerivisning på Hyllie Bryggeri (2023-05-02)
Billigaste upplevelsenÖlbricka för två hos Fjäderholmarnas Bryggeri (350 kr)
Dyraste upplevelsenBryggerivisning på Nacka Bryggeri för två (1.990 kr)

Så går det till på bryggerivisning av mikrobryggeri

Även om det finns bryggerivisningar av större bryggerier är de flesta visningarna och provningarna som anordnas av mikrobryggerier. Det går exempelvis att boka in bryggerivisning hos Råå bryggeri (Helsingborg), Fjäderholmarnas Bryggeri (Stockholm), Majornas Bryggeri (Göteborg), Nacka bryggeri (Stockholm) och Nya Carnegiebryggeriet (Stockholm).

Vid en bryggerivisningen går man en gemensam rundtur i bryggeriet där man får titta på öltankarna och den andra bryggeriutrustningen. Avslutningsvis får man prova på olika ölsorter, ibland med tilltugg. Har ölbryggeriet en egen pub – som allt fler små bryggerier har – rekommenderar vi att avsluta rundturen där.

Om du själv har provat på att brygga ditt eget öl kan du passa på att både lära dig mer och ställa frågor om framställningsprocessen.

Fakta om bryggerivisning

  • Bryggerivisning är en populär aktivitet för kompisgänget eller som aktivitet under svensexan eller möhippan.
  • Åldersgräns: 18 år
  • Tidsåtgång: ca 2 timmar
  • Går att boka in utvalda datum året runt