Flyga flygplan

Prova på att själv sitta bakom ratten – eller rättare sagt styrspaken – i upplevelsen flyga flygplan själv. Du flyger självklart inte flygplanet själv – det hade krävt flygcertifikat – men du får själv hålla i sparkarna med en erfaren pilot eller flyginstruktör vid din sida.

Upplev den totala frihetskänslan som det innebär att sväva runt högt uppe vid molnen. Att det är du själv som styr planet när du provflyger ger frihetskänslan en extra dimension.

Alla upplevelser inom flyga flygplan

Hittade 15 st upplevelser

Så fungerar upplevelsen provflyga flygplan

Bokar du flyga flygplan själv så består själva upplevelsen dels av en teorilektion där du får veta mer om hur flygplanet och dess styrning fungerar och dels en praktikdel där det är du som sitter bakom spaken uppe i luften.

Både teori- och praktikdelen brukar vara på ca 30 minuter vardera, så du får spendera ungefär en halvtimme i flygplanet uppe i luften.

  • All nödvändig utrustning ingår
  • Inga förkunskaper krävs

Vill du istället känna hur det är att hoppa från ett flygplan så finns upplevelsen hoppa fallskärm.

Vilket flygplan vill du prova att spaka?

Det vanligaste är att man provflyger ett tvåsitsigt lite propellerflygplan, men det finns även andra typer av flygplan man kan få prova på att flyga.

Dels finns det ultralätta propellerflygplan, motorseglare (ett så kallat skol- eller sportflygplan), veteranflyg som veteransegelflygplanet Bergfalke från 1960-talet och gyrokopter.