Glamping

Kombinera glamour och camping så har du glampingövernattning i lyxtält där man slipper hårda underlag, svettiga sovsäckar och trånga små tält. Glamping, alltså sammanslagningen av ”glamorös” och ”camping”, är en trend som har tagit världen med storm. Det är den perfekta kombinationen av att vara nära naturen samtidigt som man njuter av lyx och bekvämlighet. På boka-upplevelse.se erbjuder vi några av de mest unika och minnesvärda glamping-upplevelserna.

 

Alla upplevelser inom glamping

Hittade 7 st upplevelser

Glamping i Sverige

Glasigloo: Föreställ dig att sova under stjärnorna, omgiven av naturens ljud, men i en skyddad bubbla. ”Bubblorna” erbjuder en 360-graders vy av omgivningen vilket ger en känsla av att vara mitt i naturen samtidigt som du har alla bekvämligheter av ett lyxigt boende.

Safaritält: Upplev känslan av en afrikansk safari mitt i Sverige! De rymliga och lyxigt inredda safaritälten ger en autentisk upplevelse med all  komfort du kan tänkas önska. Tältet är utrustat med riktiga sängar, mysig belysning och ofta en liten terrass där du kan njuta av solnedgången.

Trädkojor: För den som drömde om ett trädhus som barn är detta en dröm som blir sann. Trädhusen är byggda högt upp bland grenarna och erbjuder en fantastisk utsikt över skogen. Med modern inredning och bekvämligheter som varmvatten och el är detta en unik upplevelse som kombinerar äventyr med lyx.

Yurts: Inspirerade av de traditionella bostäderna hos nomaderna i Centralasien finns det yurts en kombination av traditionell charm och modern bekvämlighet. Med en rund form och ett centralt öppet tak för att titta på stjärnorna, är yurts den perfekta platsen för en romantisk getaway eller en familjesemester.

Förutom dessa unika boenden får du vid en glamping-upplevelse ofta tillgång till aktiviteter som vandring, cykling, kanotpaddling eller bara avkoppling vid en närliggande sjö eller flod. Många av glamping-platserna har också egna restauranger där du kan njuta av lokalproducerad mat i en fantastisk miljö eller kiosker där du kan köpa de viktigaste förnödenheterna.