Räkkryssning

Åk med räkbåten ut till skärgården för en avkopplande dag ute till havs. Utöver vackra skärgårdsmiljöer dukas det upp en räkbuffé med både räkor och skaldjur för en rejäl räkfrossa. Räkkryssning är en populär upplevelse som många väljer att ge bort i julklapp eller som 50- eller 60 års present.

Boka och jämför pris på räkbåt och räkkryssning

Filtrera på stad: Stockholm Uppsala

Hittade en upplevelse

Så går en räkkryssning i Stockholm till

När du åker på räkkryssning i Stockholm så finns möjligeten att åka med den klassiska ”räkbåten” M/S Strömma Kanal. Precis som många skärgårdsbåtar avgår räkbåten från Nybrokajen i Stockholms centrum för att sen under en ca tre timmar lång kryssning bege sig ut i skärgården.

Efter att båten lossat ankar (nåja, avrest från kajen) dukas det upp en räkfrossa med räkor och ibland även andra skaldjur samt tillbehör som sås, nybakat bröd och goda ostar. Ett glas mousserande vin brukar ingå (det finns även alkoholfria alternativ), därefter finns möjlighet att köpa mer alkohol i baren som har rättigheter.

  • Plats: Stockholm (avgår från Nybrokajen)
  • Tid: ca 3 timmar
  • Räkfrossa – ät så mycket räkor du orkar
  • Rättigheter för alkohol finns ombord på räkbåten

Följ med på räkbåt i Göteborg

Även i Göteborg finns möjligheten att åka med räkbåten. Här heter den mest klassiska räkbåten M/S S:t Erik som tar er ut på en tre timmars lång skärgårdskryssning med räkor och buffé ombord på båten. När man åker på räkbåt i Göteborg finns utöver räkor ofta andra skaldjur, lax och sill i den välsmakande buffén.

  • Plats: Göteborg (avgår från Lilla Bommen nära Nordstan och Operan)
  • Tid: ca 3 timmar
  • Räkfrossa och buffé med lax och sill
  • Rättigheter för alkohol finns ombord på räkbåten

Räkbåt i Uppsala och Västerås

Det finns även räkbåtar som avgår från Uppsala och Västerås. I Västerås går räkbåten på Mälaren med en riktigt lyxig buffé beståendes av både räkor, hummer, kräftor och havskräftor med alla lämpliga tillbehör såsom aioli, sallad smör och bröd. Även i Uppsala går det att boka in räkkryssning under sommarhalvåret (maj – oktober).