Äventyrsbana

På en äventyrsbana får du prova på att klättra över gungbroar, åka linabana, gå armgång och göra andra svåra utmaningar uppe på hinderbanan. Äventyrsbanan brukar ligga på höjder från ca 5 meter upp till 20 – 30 meter ovanför marken. Är du höjdrädd är detta en rejäl utmaning!

Äventyrsbana är en perfekt upplevelse för hela familjen då den passar både vuxna och barn samt med kompisgäng eller som aktivitet på svensexa eller möhippa.

Alla upplevelser inom äventyrsbana

Hittade 7 st upplevelser

Pris195 - 1 345 kr
Senaste nyhetenHöghöjdsbana på Upzone äventyrspark (2023-03-01)
Mest REAÄventyrsbana (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenHöghöjdsbana på Upzone äventyrspark (195 kr)
Dyraste upplevelsenÄventyrsbana för familj (1.345 kr)

Boka äventyrsbana (Stockholm, Göteborg, Malmö)

Äventyrsbanor finns på flera platser runt om i Sverige. Både runt storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö som vid mindre orter som Sjöbo, Skövde och Tived.

Det går att boka in ett besök på äventyrsbana året runt, även om vissa anläggningar bara erbjuder upplevelsen under sommartid. Upplevelsen kan även kallas för höghöjdsbana.

Hur fungerar en äventyrsbana?

En äventyrsbana är en hinderbana som är uppbyggd på rep, linor och annan utrustning ovanför marken, normalt fastsatta i höga träd. Äventyrsbanan har flera olika stationer som man tar sig emellan på olika sätt.

Det kan handla om att gå över en vinglig gångbro, svinga sig mellan rep, åka linbana till nästa ”hållplats” eller kasta sig ut i fritt fall (fastsatt med ett rep).

Innan ni ger er ut på äventyrsbanan går instruktören igenom alla säkerhetsföreskrifter och ni får lämplig utrustning som behövs (t.ex. hjälm och handskar).

Är du höjdrädd är detta så klart inte en upplevelse för dig, men om du vill övervinna din höjdrädsla blir det här en bra utmaning!

Fakta om äventyrsbana

  • Tidsåtgång: ca 1 – 3 timmar
  • Åldersgräns: varierar, ofta från 5 – 12 år och uppåt.
  • För vissa äventyrsbanor finns det en maxvikt (ca 110 kr) och längdkrav
  • Nykterhet är ett krav
  • Utförs tillsammans i grupp
  • Klä dig i oömma kläder

Du kan i princip ha på dig vilka kläder som helst, men det är bra att anpassa efter både väder årstid och ha på sig lite mer ”sportiga” kläder anpassade efter att röra på sig.

En liknande upplevelse för dig som gillar att vara lite ovanför marken – men inte allt för högt upp – är aktiviteten att flyga vindtunnel.