Naturupplevelser

Här hittar du tips på naturupplevelser i Sverige. Allt från vinteraktiviter som att åka hundspann eller snöskotersafari till skogsvandringar, skogsbad, forskajaktur och havsfisketurer i skärgården. Upplev vad Sveriges vackra och väldigt varierande natur har att erbjuda – över hela landet och hela året runt.

Naturupplevelser i Sverige

Visar 1–28 av 122 hittade upplevelser

Pris75 - 140 000 kr
Senaste nyhetenWildlife safari med True Nature Sweden (2024-07-05)
Mest REAPaddla Kanot i Vildmarken (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenGuidad cykeltur på Djurgården (75 kr)
Dyraste upplevelsenSveriges Bästa: Gastronomiskt Vildmarksäventyr (140.000 kr)

Svenska naturupplevelser

En naturupplevelse är självklart ingenting som måste boka – naturen är till för alla och fritt fram att upptäcka på egen hand. Här är tips på fem riktigt unika och häftiga svenska naturupplevelser.

1) Norrskenet i Lappland

Att bevittna norrskenet, eller aurora borealis, är en magisk upplevelse som finns med i många bucket lists. Lappland i norra Sverige är en av de bästa platserna i världen för att se detta spektakulära fenomen.

Under de kalla och klara vinternätterna kan himlen lysa upp med dansande gröna, rosa och lila ljus. Kiruna, Abisko och Jukkasjärvi är populära utgångspunkter för att skåda norrskenet.

2) Vandring längs Kungsleden

Kungsleden, eller ”Kungsvägen”, är en av Sveriges mest berömda vandringsleder och sträcker sig över 440 kilometer genom några av de mest orörda och spektakulära landskapen i svenska Lappland. Leden tar vandrare genom nationalparker som Sarek och Padjelanta, förbi glaciärer, över fjäll och genom lummiga dalar.

Det är en chans att uppleva den arktiska vildmarken på nära håll, med möjligheter att se vilda djur som renar och kanske till och med en och annan björn.

3) Kajakpaddling i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård, med sina över 30 000 öar, holmar och skär, erbjuder en av de mest unika paddlingsupplevelserna i världen. Att glida fram i en kajak på de stilla vattnen medan du utforskar små öar, pittoreska fiskebyar och naturreservat är en upplevelse i särklass.

Kajakpaddling är ett fantastisk sätt att uppleva Sveriges skönhet och den marina miljön på ett mycket nära sätt.

4) Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet i Jukkasjärvi, norr om polcirkeln, är en unik upplevelse som kombinerar konst, kultur och natur på ett spektakulärt sätt. Hotellet byggs om varje år helt och hållet av is från den närliggande Torne älv. Besökare kan övernatta i isrum, dricka i isbaren och till och med gifta sig i iskyrkan. Det är inte bara en plats att sova – det är en plats att uppleva den arktiska kylan, den tysta natten och den fantastiska norrskenet.

Denna hotellupplevelse går inte att boka genom oss, däremot finns möjligheten att besöka en Icebar, en unik middagsupplevelse där man är omgiven av iskonst från just Torne Älv.

5) Gotland och Fårö

Gotland är känt för sina medeltida städer, kalkstensklippor och raukar. Fårö, en mindre ö norr om Gotland, nås via färja och är ännu mer orörd. Landskapet här domineras av dramatiska raukar, öppna betesmarker och långa, öde sandstränder. Ingmar Bergman fann inspiration och tröst i Fårös landskap, och besökare kan utforska de platser där några av hans mest kända filmer spelades in.