Folkrace

Folkrace är aktiviteten för dig med tävlingsinstinkt! Kör ombyggda Volvo 240 eller 740-modeller och upplev rally i ett rasande tempo. Samtliga bilar i ett folkrace är utrustade med säkerhetsbur och fyrpunktsbälte.

Precis som vid gokart får man vid en folkrace-upplevelse köra tränings- och tävlingsheat där man först får lära sig att manövrera sin gamla Volvo-bil för att därefter testa på en liten tävling. Det förekommer även folkrace med andra bilmodeller än Volvo, exempelvis gamla ombyggda Saab, Mercedes.

Folkrace körs på banor av grus eller asfalt. Bilarna måste var byggda enligt vissa säkerhetsföreskrifter. Maxhastighet vid tävling är 80 km/tim. Denna upplevelse är perfekt till svensexan eller som present till personer som gillar fartfylld action. Låt dina vänner som inte är med och kör stå vid sidan av och heja på bilarna.

Alla upplevelser inom folkrace

Hittade 7 st upplevelser

Prova på folkrace utan körkort

Att prova på folkrace är en kul aktivitet även för dig som ännu inte har körkort då du normalt inte behöver ha körkort för att få provköra bilarna.

  • Åldersgräns minst 18 år samt att du måste vara minst 150 cm lång.
  • Tidsåtgång: ca 1,5 – 2 timmar
  • Går att boka större delen av året
  • Du behöver ej ha körkort, men körvana underlättar.

Upplevelsen att prova på folkrace finns att boka i flera flera svenska städer, exempelvis Stockholm, Tomelilla, Växjö, Borlänge och Linköping.

Så går det till när du testar folkrace

När du testar att köra folkrace börjar du med att välja stad och aktivitet här på Boka-upplevelse.se. Efter att du gjort din beställning är det dags att boka in själva aktiviteten.

Du väljer datum då du vill köra bland de tilllgängliga alternativen i kalendern (sommarhalvåret) och sen är det bara att vänta. När du väl ska köra folkracebehövs inga direkt förberedelser, men ser till att du har bekväma kläder samt ”normala” skor. Det underlättar. All utrustning och kläder som behövs får du låna på plats.

Inför upplevelsen går en instruktör igenom hur det fungerar, säkerhet och instruktioner. Innan tävlingsvarven sätter igång får du köra ett provvarv så att du lär dig behärska hur bilen fungerar.

Exakt hur upplevelsen att prova folkrace är upplagd kan variera mellan olika orter, men generellt kör man provheat först och därefter final eller tävlingsvarv.