Folkrace

Folkrace är aktiviteten för dig med tävlingsinstinkt! Kör ombyggda Volvo 240 eller 740-modeller och upplev rally i ett rasande tempo. Samtliga bilar i ett folkrace är utrustade med säkerhetsbur och fyrpunktsbälte.

Precis som vid gokart får man vid en folkrace-upplevelse köra tränings- och tävlingsheat där man först får lära sig att manöverera sin gamla Volvo-bil för att därefter testa på en liten tävling. Det förekommer även folkrace med andra bilmodeller än Volvo, exempelvis gamla ombyggda Saab, Mercedes.

Folkrace körs på banor av grus eller asfalt. Bilarna måste var byggda enligt vissa säkerhetsföreskrifter. Maxhastighet vid tävling är 80 km/tim. Denna upplevelse är perfekt till svensexan eller som present till personer som gillar fartfylld action. Låt dina vänner som inte är med och kör stå vid sidan av och heja på bilarna.

Alla upplevelser inom folkrace

Visar alla 10 resultat

Prova på folkrace utan körkort

Att prova på folkrace är en kul aktivitet även för dig som ännu inte har körkort då du normalt inte behöver ha körkort för att få provköra bilarna.

  • Åldersgräns minst 18 år samt att du måste vara minst 150 cm lång.
  • Tidsåtgång: ca 1,5 – 2 timmar
  • Går att boka större delen av året
  • Du behöver ej ha körkort, men körvana underlättar.
  • Upplevelsen att prova på folkrace finns att boka i flera flera svenska städer, exempelvis Stockholm, Tomelilla, Växjö, Borlänge och Linköping