Folkrace

Folkrace är aktiviteten för dig med tävlingsinstinkt! Kör ombyggda Volvo 240 eller 740-modeller och upplev rally i ett rasande tempo. Samtliga bilar i ett folkrace är utrustade med säkerhetsbur och fyrpunktsbälte.

Precis som vid gokart får man vid en folkrace-upplevelse köra tränings- och tävlingsheat där man först får lära sig att manövrera sin gamla Volvo-bil för att därefter testa på en liten tävling. Det förekommer även folkrace med andra bilmodeller än Volvo, exempelvis gamla ombyggda Saab, Mercedes.

Folkrace körs på banor av grus eller asfalt. Bilarna måste var byggda enligt vissa säkerhetsföreskrifter. Maxhastighet vid tävling är 80 km/tim. Denna upplevelse är perfekt till svensexan eller som present till personer som gillar fartfylld action. Låt dina vänner som inte är med och kör stå vid sidan av och heja på bilarna, fota och filma (om det tillåts).

Alla upplevelser inom folkrace

Hittade 10 st upplevelser

Pris995 - 3 590 kr
Senaste nyhetenRallysprint för två (2023-10-12)
Mest REAFolkrace (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenRallysprint (995 kr)
Dyraste upplevelsenFolkrace för två (3.590 kr)

Testa folkrace med ombyggda bilar

Folkrace är inte bara en sport, det är en upplevelse som ger dig en adrenalinkick som få andra aktiviteter kan erbjuda. Men vad är det som gör folkrace så speciellt? Folkrace började som en enkel och prisvärd motorsport där entusiaster kunde tävla med varandra i ombyggda bilar. Genom åren har sporten vuxit i popularitet och är idag en av de mest älskade motorsporterna i Sverige.

Även prins Carl Philip – som är ett fan av motorsport – har provat på folkrace. Han var och besökte folkracebanan vid Kvarntorp där hans blåa gamkla Volvo-bil hade vissa tekniska problem men han kunde ändå sluta på en hedrande fjärdeplats.

Så går upplevelsen till

När du testar att köra folkrace börjar du med att välja stad och aktivitet här på Boka-upplevelse.se. Efter att du gjort din beställning är det dags att boka in själva aktiviteten.

Du väljer datum då du vill köra bland de tilllgängliga alternativen i kalendern (sommarhalvåret) och sen är det bara att vänta. När du väl ska köra folkracebehövs inga direkt förberedelser, men ser till att du har bekväma kläder samt ”normala” skor. Det underlättar. All utrustning och kläder som behövs får du låna på plats.

Inför upplevelsen går en instruktör igenom hur det fungerar, säkerhet och instruktioner. Innan tävlingsvarven sätter igång får du köra ett provvarv så att du lär dig behärska hur bilen fungerar. Exakt hur upplevelsen att prova folkrace är upplagd kan variera mellan olika orter, men generellt kör man provheat först och därefter final eller tävlingsvarv.

I Stockholm, till exempel, kör du ett provheat, följt av två kvalheat som leder fram till två olika finaler. I Linköping kör du totalt fem varv med tre starter, plus en eventuell final på tre varv med ett jokerspår.

Bilarna som används vid folkrace

De bilar som används i folkrace är ofta ombyggda modeller som är speciellt designade för att klara av de tuffa förhållandena på banan. Ett populärt val är Volvo 240 och Volvo 740. Dessa bilar är kända för sin hållbarhet och förmåga att stå emot de påfrestningar som folkrace innebär. Bilarna är utrustade med skyddsbågar, rallysäten och fyrpunktsbälten för att säkerställa förarens säkerhet då det kan gå tufft till ute på banan.

Prova på folkrace utan körkort

Att prova på folkrace är en kul aktivitet även för dig som ännu inte har körkort då du normalt inte behöver ha körkort för att få provköra bilarna.

  • Åldersgräns minst 18 år samt att du måste vara minst 150 cm lång.
  • Tidsåtgång: ca 1,5 – 2 timmar
  • Går att boka större delen av året
  • Du behöver ej ha körkort, men körvana underlättar.

Upplevelsen att prova på folkrace finns att boka i flera flera svenska städer, exempelvis Stockholm, Tomelilla, Växjö, Borlänge och Linköping.