Flyga luftballong

Följ med en luftballong upp i luften över Stockholm, Göteborg eller Skåne och upplev din stad på ett helt nytt sätt – från ovan. Sväva runt uppe bland molnen långt ifrån stadens brus och trafik. De flesta luftballongturer i varmluftballong utgår i från Stockholm och Göteborg, men det förekommer även turer i andra städer.

Även om en luftballongtur är en exklusiv upplevelse som kostar lite mer så går det att boka en tur i en luftballong från ca 2 000 kr. Här nedan kan du jämföra pris på luftballongturer i Sverige genom våra samarbetspartners.

Alla upplevelser inom flyga luftballong

Visar alla 5 resultat

Många väljer att ge bort en luftballongtur i julklapp eller födelsedagspresent till jubilarer som fyller jämnt, exempelvis 40-, 50- eller 60-åringar. När du ger bort en luftballongtur i present så kan du välja till en snygg presentbox som du ger bort upplevelsen i.

Upplevelseföretagen vi samarbetar med har generösa villkor vad gäller giltighetstid, bytesrätt och ångerrätt. Du har normalt 2 eller 3 års fri bytesrätt och giltighetstid.

Så går en luftballongtur till

Inför att du får flyga luftballong så får du första ta dig ut till mötesplatsen där luftballongen kommer att lyfta. Hela sällskapet som kommer åka med upp i luften går en genomgång av aktiviteten där man bl.a. pratar om säkerhet och hur uppstigning och nedstigning går till.

Man samlas normalt på ett fält så att det finns gott om utrymme runt ballongen. Vill man får man hjälpa till med att göra luftballongen startklar. Till en början fylls ballongen med hjälp av fläkt, när ballongen börjar bli luftfylld övergår man till att använda het luft från brännaren.

När luftballongen har rest sig är det dags för piloten och resenärerna att hoppa i korgen och lätta från marken. Piloten har upp i luften kontakt med en bil på marken följer efter ballongen och hjälper till att koordinera flygturen och kommer sen till landningsplatsen.

Piloten har inför luftballongturen tagit reda på lämpliga landningsplatser. Efter närmare en timmes flygning börjar piloten att sikta in sig på ett säkert ställe att landa på i närheten.

Obs! Då luftballongflygning är en mycket väderberoende aktivitet kan upplevelsen ställas in med mycket kort varsel. I så fall bokas upplevelsen om till annat mer passande tillfälle.

  • Åldersgräns: barn får följa med men behöver målsmans medgivande, annars är åldersgränsen 18 år.
  • Tid: ca 4 – 5 timmar varav en timme i luften
  • Bokningen gäller för 1 – 2 personer (står i samband med att du köper upplevelsen)

Luftballong VIP – exklusiv tur med vänner

Ballongflyg sker i grupp, men det finns även möjligheten att boka en helt egen VIP luftballongtur där du själv väljer dina medresenärer (upp till 5 personer totalt).

Denna upplevelsen innebär även en större valfrihet vad gäller orter och går att boka i ett flertal städer längs med västkusten (Göteborg, Varberg, Kungälv, Falkenberg, Kungsbacka, Tanum, Lysekil, Kungshamn, Färgelanda, Brålanda, Orust).