Flyga luftballong

Följ med en luftballong upp i luften över Stockholm, Göteborg eller Skåne och upplev din stad på ett helt nytt sätt – från ovan. Sväva runt uppe bland molnen långt ifrån stadens brus och trafik. De flesta luftballongturer i varmluftballong utgår i från Stockholm och Göteborg, men det förekommer även turer i andra städer.

Även om en luftballongtur är en exklusiv upplevelse som kostar lite mer så går det att boka en tur i en luftballong från ca 2 000 kr. Här nedan kan du jämföra pris på luftballongturer i Sverige genom våra samarbetspartners.

Jämför pris på luftballongtur

Hittade 7 st upplevelser

Pris995 - 12 150 kr
Senaste nyhetenFlyga Luftballong (2024-05-14)
Mest REAFlyga Luftballong (60 % rabatt)
Billigaste upplevelsenFlyga Luftballong (995 kr)
Dyraste upplevelsenPrivat tur i luftballong (12.150 kr)

Så går en luftballongtur till

Inför att du får flyga luftballong så får du första ta dig ut till mötesplatsen där luftballongen kommer att lyfta. Hela sällskapet som kommer åka med upp i luften får en genomgång av aktiviteten där man bl.a. pratar om säkerhet och hur uppstigning och nedstigning går till.

Alla som ska följa med upp i luftballongen och besättningen samlas på ett öppet fält så att det finns gott om utrymme runt ballongen. Vill man så får man hjälpa till med att göra luftballongen startklar, men det är inget krav. Till en början fylls ballongen med hjälp av fläkt, när ballongen börjar bli luftfylld övergår man till att använda het luft från brännaren.

När luftballongen har rest sig är det dags för piloten och resenärerna att hoppa i korgen och lätta från marken. Piloten har upp i luften kontakt med en följebil på marken följer efter ballongen och hjälper till att koordinera flygturen och kommer sen till landningsplatsen.

Piloten har inför luftballongturen tagit reda på lämpliga landningsplatser. Efter närmare en timmes flygning börjar piloten att sikta in sig på ett säkert ställe att landa på i närheten.

Fakta om upplevelsen att flyga luftballong

  • Åldersgräns: barn får följa med men behöver målsmans medgivande, annars är åldersgränsen 18 år.
  • Tid: ca 4 – 5 timmar varav en timme i luften
  • Bokningen gäller för 1 – 2 personer (står i samband med att du köper upplevelsen)
  • Flyga luftballong görs i grupp tillsammans med andra, finns även luftballong VIP om man bara vill flyga med sina vänner och familj

Obs! Då luftballongflygning är en mycket väderberoende aktivitet kan upplevelsen ställas in med mycket kort varsel. I så fall bokas upplevelsen om till annat mer passande tillfälle inom några veckor.

Vilken åldersgräns gäller för luftballongtur?

Det förekommer olika åldersgräns från olika arrangörer. För att åka med själv behöver man vara myndig. I andra fall är åldersgränsen mellan 5 – 12 år med godkännande av målsman som även behöver medfölja på ballongturen. För barn kan gälla andra säkerhetsregler än för vuxna, det kan vara att de behöver ha på sig säkerhetssele.

Det kan även finnas krav på maxvikt på runt 120 kg och krav på att man själv ska kunna klättra i och ur korgen i samband med luft och landning.

Åka luftballong – populär upplevelse att ge bort

Många väljer att ge bort en luftballongtur i julklapp eller födelsedagspresent till jubilarer som fyller jämnt, exempelvis 40-, 50- eller 60-åringar. När du ger bort en luftballongtur i present så kan du välja till en snygg presentbox som du ger bort upplevelsen i.

Upplevelseföretagen vi samarbetar med har generösa villkor vad gäller giltighetstid, bytesrätt och ångerrätt. Du har normalt 2 eller 3 års fri bytesrätt och giltighetstid.

Flyga Luftballong VIP – exklusiv ballongtur med vänner

Ballongflyg sker i grupp, men det finns även möjligheten att boka en helt egen VIP luftballongtur där du själv väljer dina medresenärer (upp till 5 personer totalt).  Du och upp till fyra vänner får tillsammans med piloten är de enda som färdas i korgen.

Denna upplevelsen innebär även en större valfrihet vad gäller orter som luftballongen kan lyfta ifrån och går att boka i ett flertal städer längs med västkusten (Göteborg, Varberg, Kungälv, Falkenberg, Kungsbacka, Tanum, Lysekil, Kungshamn, Färgelanda, Brålanda, Orust).

Vill du ge bort en riktigt exklusiv present till kanske en 50- eller 60-åring där hela familjen åker luftballong tillsammans så är det VIP-paketet du ska välja.