Drinkskola

En drinkskola är en unik upplevelse där du får chansen att lära dig av erfarna bartenders och mixologer. Dessa experter delar med sig av sina hemligheter och tekniker för att blanda, skaka och presentera drinkar som imponerar på både ögat och smaklökarna. Du kan få lära dig allt från klassiska cocktails som Martini och Mojito till mer innovativa och moderna kreationer från ”drinkvärlden”.

Många av drinkskolorna inkluderar praktiska sessioner där du själv får stå bakom baren och testa dina nyvunna färdigheter och se om du kan få ihop en riktigt god välbalanserad cocktail. Förutom att lära sig att blanda till drinkar kommer du också lära dig historien bakom olika cocktails och ingredienserna som används.

Drinkskola & Cocktailprovning

Filtrera på stad: Stockholm Göteborg Solna

Hittade 7 st upplevelser

Pris495 - 1 780 kr
Senaste nyhetenCocktailworkshop i Strangers experimental room, Jalisco (2024-05-05)
Mest REABartender för en Kväll - Cocktailkurs (25 % rabatt)
Billigaste upplevelsenRom & cocktailkurs med Romrobban hos Cane Rum Society (495 kr)
Dyraste upplevelsenCocktailworkshop för två (1.780 kr)

Drinkskola online – Så blandar du till en perfekt Martini

Att skapa en Martini till perfektion kräver precision, kvalitetsingredienser och en förståelse för balansen mellan dess komponenter. En Martini kan göras med gin eller vodka och kan vara torr, extra torr, våt eller smaksatt (t.ex. med en twist eller oliver). Bestäm vilken stil du föredrar och välj en högkvalitativ sprit som bas.

Ingredienser:

  • 6 – 9 cl Gin eller Vodka
  • 1 – 1,5 cl Torr Vermouth (justera beroende på hur torr du vill ha din Martini)
  • Isbitar
  • Garnering: Grön oliv eller citronskal

Utrustning:

  • Mixingglas
  • Barsked
  • Strainer
  • Martini-glas

1. Kyl ditt glas

Börja med att placera ditt Martini-glas i frysen eller fyll det med isvatten för att kyla ner det medan du förbereder din drink.

2. Mät upp och blanda

Använd en jigger för att noggrant mäta upp din sprit och Vermouth i ett mixingglas fyllt med is. Traditionellt rörs en Martini för att inte vattna ut spriten och för att bevara dess klara konsistens. Använd barskeden för att röra om blandningen i cirka 30 sekunder tills den är väl kyld.

3. Sila och servera

Använd en strainer för att sila din Martini i det kylda glaset. Att sila förhindrar isbitar eller andra partiklar från att hamna i din färdiga cocktail.

4. Garnera

För en traditionell Martini, garnera med en grön oliv på en pinne eller ett citronskal. För att använda citronskal, skär en tunn remsa av skalet och vrid det över drinken för att spraya dess oljor och sedan gnida kanten på glaset innan du lägger det i drinken.

5. Balans och finjustering

Nyckeln till en perfekt Martini ligger i balansen mellan gin (eller vodka) och Vermouth. Smaka försiktigt och justera proportionerna efter din smak. Vissa föredrar en ”torrare” Martini med mindre Vermouth, medan andra kan uppskatta en ”våtare” version med mer Vermouth.

6. Presentation

Slutligen, presentationen är avgörande. Servera din Martini med stil och uppmärksamhet på detaljer. Ett välkylt, elegant Martini-glas förhöjer upplevelsen.