Formel 1-Bil

Förverkliga din livsdröm och kör en Formel 1-bil! En oslagbar racingupplevelse där du har möjligheten att köra Takuma Satos Jordan F1 från 2002, alternativt Johnny Herberts Jaguar F1 från 2000. Försök att slå Niki Laudas banrekord på Skandinaviens enda bana byggd för Formel 1.

Ett program med svenske F1-föraren Johan Rajamäki som instruktör ger dig ett fantastiskt Formel 1-äventyr. Du får ordentlig övning i både teori och praktik och är därmed väl förberedd när startljusen ändras från rött till grönt!

Alla upplevelser inom formel 1-bil

Hittade 10 st upplevelser

Att köra Formel 1-bil på bana

Sveriges enda Formel 1-bana ligger i Anderstorp (Småland) som har en alldeles egen GP-bana på 4,1 km. Detta är den mest exklusiva Formel 1-upplevelsen och för dig som verkligen vill uppleva Formel 1 på riktigt i Sverige.

De mest exklusiva Formel 1-upplevelserna pågår under en heldag och man får träffa på ett professionellt team med instruktörer som går igenom hur bilarna fungerar, man får lunch, instruktioner och teori.

Därefter är det dags att själv få ratta Formel 1-bilen som antingen är en Mod Williams FW29 eller Formel Renault 2000 (exakt vilka bilar det är man får köra kan ändras beroende på vad som finns att tillgå). Bilarna har en toppfart på uppemot 350 km/h.

Köra f1 bil – fakta och krav

  • B-körkort och nykterhet är absoluta krav
  • Du bör ha god körvana samt bra fysik
  • All utrustning som behövs ingår (hjälm, overall m.m.)
  • De flesta f1-upplevelser går under sommarhalvåret

Ta licens för att köra formel 1 bil

Det finns även upplevelser där man får åka en formelbil och ta licens för Formel-3, den bilden fungerar som en inkörsport till ”riktiga” F1-bilar. Upplevelsen går att boka i Linköping och Mantorp och man får både teori, praktik och prova på att tävla i olika heat.

Precis som att f1 simulator är ett sätt att prova på racing utan att befinna sig på banan är den här kursen ett sätt att prova på om du vill inleda en karriär inom racing.

I kurserna får du lära dig mycket teknik som hur du bäst tar kurvor, väljer spår, accelererar och bromsar på bästa, säkra omkörningar och allting om hur formelbilen fungerar vad gäller både funktion och säkerhet.

Köra formel 1 bil i F1 simulator

Som ett alternativ till F1 så kan man få köra i en äkta racingsimulator där man kör på klassiska Monza-banan, det är samma simulator som proffsen använder när de övar. Det här är så nära du bara kan komma ett riktigt formel 1-race utan att befinna dig i själva bilen. Det kan även vara ett bra alternativ om du inte uppfyller kraven som ställs för att köra riktig f1-bil eller om du vill prova på en billigare upplevelse.

Att köra F1 simulator börjar med en genomgång om hur racingsimulatorn fungerar och du får tips för hur du manövrerar F1-bilen på bästa sätt. Därefter börjar körningen och du får även här kontinuerligt tips och råd för att bättra på dina varvtider.

Skärmen för F1-simulatorn i Stockholm är på hela 5 meter och är svängd i 170 grader för att verkligen ge en realistisk och verklighetstrogen känsla bakom ratten. Alla reglage i simulatorn är samma som en riktig formel 1-bil har.

Formel 1 simulator på italienska Monzabanan

Körningen i simulatorn är på en digitaliserad och 3D-scannad bana av klassiska Monzabanan (Autodromo Nazionale di Monza) i Italien. En riktigt bra varvtid på den 5,8 km långa banan är ca 1:20, det ger en snitthastighet på runt 250 km/h. När du kör simulatorn får du se dina varvtider och kan jämföra mot proffsen.