Stridsflygsimulator

I en stridsflygssimulator får man prova på hur det är att sitta bakom ratten i ett svenskt eller utländskt stridsflygplan – bland de svenska stridsflygen som det är möjligt att prova på simulator finns bl.a. Viggen, Draken och Jas Gripen. Klassiska stridsflyg från svenska försvarsmakten.

I en upplevelse med stridsflygssimulator får man instruktioner som går igenom hur simulatorn fungerar, sen är det dags att lyfta. Stridsflygssimulatorn ger en realistisk upplevelse där du får känna hur det mullrar från motorerna och du får själv ratta styrspaken och hålla planet på rätt kurs.

Alla upplevelser inom stridsflygsimulator

Hittade 5 st upplevelser

Fakta om stridsflygsimulator

Alla reglage, styrspakar m.m. fungerar precis på samma sätt som i riktiga svenska stridsflygplan – antingen kommer de från originaldelar eller så är de byggda enligt samma ritningar.

  • Tid:  ca 60 minuter inklusive genomgång och flygtid.
  • Filmduken för stridsflygsimulatorn är på ca 10 kvm, vilket ger en häftig och verklighetstrogen upplevelse
  • Upplevelsen sker inomhus
  • Ingen åldersgräns, men man bör vara minst 140 – 150 cm så att man når alla spakar, reglage m.m.

Det finns även upplevelse där du själv får flyga ett ”vanligt” flygplan som flygsimulator. Det går inte lika snabbt som ett stridsflygplan, men är ändå en väldigt häftig upplevelse där man får känna på frihetskänslan uppe bland molnen.

Flyg ett riktigt stridsflygplan

Stridsflygssimulator i all ära – men att spaka en MiG Jet är inte bara en otroligt spännande upplevelse, det är även ett tillfälle för dig att omvärdera dina gränser. Du kommer att flyga i världens snabbaste och högst flygande fighter jet – MiG 25 ”Foxbat”.

Det här är absolut en flygtur utan dess like! Du skjuts upp till en altitud högre upp än 99% av jordatmosfären, tillräckligt högt upp för att kunna se jordens skepnader och mörkret från rymden. Upplevelsen sker hos Zhukovsky flygbas i Ryssland och inkluderar tre nätter på ett femstjärnigt lyxhotell i Moskva.

Du måste vara minst 18 år gammal och ha en max längd på 2 meter. Läkarintyg på att du är i hälsa att genomföra upplevelsen krävs. Avtal med flygbasen måste skrivas under och returneras innan avresa.

Just nu finns ingen upplevelse där man får flyga ett riktigt stridsflygplan att boka, däremot kan man spaka och flyga ett vanligt propellerflygplan.