
Whiskyprovning
Whisky är drycken som höll skottarna varma under långa, kalla och fuktiga vintrar. Skotsk whisky görs enligt originalreceptet, det vill säga vatten, mältat korn och jäst, men det finns många olika ...
Läs merGå på cognacsprovning och provsmaka ett flertal olika cognacsorter tillsammans med en erfaren dryckesexpert. På cognacprovningen får du prova på 4 – 6 st olika cognac från Frankrike.
Hittade 5 st upplevelser
Stockholm
Vill du lära dig mer om Cognac? Nu har du möjligheten att få veta mer om grunderna i hur man provar cognac, om dess historia och hur den framställs. Följ med på en spännande djupdykning i den exklu...
Det är i vinregionen Cognac, som ligger i västra Frankrike, som spriten med samma namn tillverkas. Den kan lagras på ekfat i upp emot 40 år och blandas efter familjernas egna recept. Det krävs därf...
TEMA: Cognac, rom och choklad. Det är i vinregionen Cognac, som ligger i västra Frankrike, som spriten med samma namn tillverkas. Den kan lagras på ekfat i upp emot 40 år, för att därefter kryddas ...
TEMA: Cognac, rom och choklad. Deltagarna på en rom- och chokladprovning brukar ofta förvånas över hur de två förenas till något så fantastiskt gott! Romen och chokladen skapar tillsammans en otrol...
TEMA: Cognac, rom och choklad. Följ med på en chokladprovning, där du får provsmaka ljuvliga praliner och olika sorters choklad. Det är inte bara choklad som står på menyn, utan under den här provn...
Pris | 487 - 699 kr |
---|---|
Senaste nyheten | Klassisk cognacsprovning | Stockholm (2025-04-26) |
Mest REA | Cognacprovning (25 % rabatt) |
Billigaste upplevelsen | Cognacprovning (487 kr) |
Dyraste upplevelsen | Klassisk cognacsprovning | Stockholm (699 kr) |
När du går på cognacsprovning får du tillsammans i en liten grupp prova på olika cognacsorter som kommer från orten med samma namn (Cognac) i sydvästra Frankrike.
Cognac framställs framför allt av druvan Ugni Blanc som odlas på vingårdarna i detta franska distrikt. Till skillnad från när man framställer vin så destilleras cognac i flera omgångar tills dessa att det uppnått en hög alkoholhalt på uppemot ca 70 % alkohol. Därefter lagras drycken under 2 – 3 år (eller mer) på ekfat för att få sin karakteristiska smak.