Köra Ferrari

Provkör världens kanske mest klassiska lyxiga sportbil – italienska Ferrari. När man provkör en Ferrari får man först en teorilektion som går igenom hur bilen fungerar för att därefter spänna fast säkerhetsbältet och ge dig ut på banan. Du behöver körkort för att utföra den här upplevelsen där du kör Ferrari på bana.

Alla upplevelser inom köra ferrari

Hittade 16 st upplevelser

Provkör Ferrari på bana

Ett exempel på en Ferrari-bil som går att provköra i Sverige är Ferrari 458 Italia, en muskelbil som gör 0-100 meter på strax över 3 sekunder. Även Ferrari 458 Spider och Ferrari F430 är exempel på Ferrari-bilar som kan vara aktuella när man får provköra på bana. Ferrari 458 Spider har många likheter med Ferrari 458 Italia men är en cab-variant med lägre vikt. Ferrari 458 Spider har en topphastighet på 325 km/h och accelererar från 0 – 100 km/h på 3,4 sekunder. Den kraftfulla V8-motor har hela 570 hästkrafter.

Upplevelsen om att köra Ferrari har lite olika upplägg, vid en klassisk Ferrari-provkörning får man köra från 8 – 30 km på bana. En bana är ofta en gammal flygplats eller annan avskild plats.

Vid vissa upplevelser får du välja sportbil, eller provköra både Ferrari och en annan supersportbil som Lamborghini så att du sen kan jämföra bilarna och välja din favorit. Då dessa bilar ligger på ca 2 miljoner SEK kan det ju vara bra att provköra först 😉

Så får det till när du kör Ferrari på bana

  1. När du kör Ferrari på bana går instruktören först igenom säkerhet och går igenom hur bilen fungerar samt körteknik.
  2. Därefter sätter du dig bakom ratten med instruktören bredvid dig på passagerarsätet.
  3. Ni kör därefter ett visst antal kilometrar eller en viss tid

Köra Ferrari i Stockholm, Göteborg och Malmö

Vid de flesta upplevelser där man får prova att köra Ferrari så får man köra på allmän väg. Man kör då utanför storstäderna på landsvägar och motorvägar där det normalt är lite trafik för att ha så få distraktioner som möjligt.

Det går att köra Ferrari både strax utanför Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och andra stora svenska städer. I vår jämförelse över upplevelser här ovan ser du vilka städer som är möjliga att välja.

Fakta om upplevelsen att köra Ferrari

  • Åldersgräns: 18 år
  • Går att köra både på bana och landsväg
  • Nykterhet och körkort är krav
  • Helförsäkring ingår normalt
  • Använd ”vanliga” kläder, ej höga klackar eller liknande

Att köra Ferrari är en väderberoende upplevelse som kan komma att med kort varsel ställas in, ny tid bokas i sådana fall in. Ferrari-körningar anordnas främst under sommarhalvåret mellan april – oktober.

Ferrari har ett eget formel1-stall som tävlar under namnet Scuderia Ferrari Mission Winnow. För att provköra en F1-bil så hittar du alla formel 1-upplevelser här.