Coronaanpassade aktiviteter & upplevelser

Corona-pandemin pågår fortfarande i skrivande stund. Detta påverkar hela samhället och därför självklart även vilka upplevelser och aktiviteter som går att utföra. Även om upplevelsen ifråga går att utföra så är det inte säkert att den är lämplig och helt riskfri.

Några tips för att hitta coronaanpassade aktiviteter och upplevelser:

  1. Välj upplevelser som utförs utomhus, som äventyrsbana, flyga luftballong eller fisketur. Coronaviruset sprider sig mindre utomhus och som försiktighetsåtgärd är därför uteaktiviteter att föredra.
  2. Flera upplevelser går att utföra online, detta är något som många upplevelsearrangörer införde 2020 i samband med pandemins start. På så sätt kan man exempelvis prova champagne hemifrån med professionell handledning via video. Inför online-upplevelsen får ni instruktioner och inköpslista så att upplevelsen blir precis som vanligt – bara att den utförs hemifrån.
  3. Välj upplevelser som är för en eller två personer – inte grupp. Många upplevelser utförs i mindre grupper men det finns även upplevelser som bara är för dig och vän eller partner. Hit hör privat spa-avdelning och helikoptertur.
  4. Boka upplevelser med lång giltighetstid och fri bytesrätt. Pandemin kommer inte pågå för evigt så även om din upplevelse inte går att utföra just nu kan du avvakta eller välja något annat.

Se till att hålla dig uppdaterad kring aktuella regler och restriktioner. Stanna alltid hemma om du känner dig sjuk och ta reda på vilka villkor som gäller hos upplevelsearrangör där du bokar in din upplevelse.