Escape Room

Har du – och dina vänner – vad som krävs för att ta er ut? Ni befinner er helt plötsligt inlåsta i ett rum och behöver lösa kluriga problem och använda er kreativitet för att kunna ta er ut till säkerheten. Detta är förutsättningen i Escape Room. Ett äventyr med mysterier och problem som måste lösas för att komma vidare.

Samtidigt som klockan tickar och tiden rinner ut måste gåtor lösas för att ni ska klara av mysteriet och ta er ut innan tiden tagit slut.

Alla upplevelser inom escape room

Hittade 9 st upplevelser

Skräckfilm, fängelseceller och militärbaser – Escape Room med olika tema

Upplevelsen Escape Room behöver inte vara läskig – visst finns det många rum med skräcktema men det finns även teman som mer handlar om att lösa kluriga gåtor, pussel och mysterier snarare än att man behöver bli rädd. Escape Room-upplevelser kan skilja sig åt och ha olika teman, beroende på vilken stad eller anläggning man besöker.

Exempelvis finns det Escape Room där man befinner sig i en fängelsecell och ska försöka rymma, i en hemlig militärbas där ni behöver spränga basen, instängda hos en galen mördare eller i ett Saw-inspirerat skräckrum där ni – precis som i skräckfilmen – sitter fastkedjade i ett rör och behöver lösa ledtrådarna innan det är försent.

Det finns även Escape Room där man sitter fängslad under ett kapell eller befinner sig i ett piratskepp där ni är tillfångatagna och ska försöka både rymma och få med er skatten ut.

Fakta om Escape Room

  • Finns normalt för 2 personer, 2 – 4 personer eller 4 – 6 personer. Ju fler personer som bokar samtidigt desto billigare blir det.
  • Åldersgräns: från 12 år
  • Tid: tar ca 1 – 1,5 timme (beroende på hur snabbt ni lyckas ta er ut…)
  • Städer: Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Borlänge, Mariestad m.m.

Till vem passar Escape Room?

Escape Room är en perfekt aktivitet för svensexan och möhippan, eller bara för kompisgänget som vill göra något kul och spännande tillsammans. Det är även en bra födelsedagspresent till 20, 25 och 30 åringar, passar både killar och tjejer. Till alla som gillar kluriga aktiviteter och/eller skräckfilm.

Då Escape Room bygger på samarbete är det även en bra företagsaktivitet – bra både på en kick off eller helt enkelt som en övning som stärker samarbetet och team-känslan samtidigt som man har kul tillsammans.

Populära Escape Room i olika städer (Stockholm, Göteborg, Malmö m.m.)

De Escape Room-upplevelser som anordnas i olika städer som du kan boka via Boka-upplevelse.se här ovan har lite olika teman. Här går vi igenom några av de mest populära Escape Rooms som finns i Sverige.

Escape Room Saw (Stockholm, Uppsala)

Precis som i skräckfilmen vaknar du upp fastkedjad i ett rör i ett gammalt badrum. Även dina vänner sitter fast på samma sätt. Men misströsta inte – helt plötsligt spelas det upp en film där någon som kallar sig för ”Jigsaw” önskar er välkomna och undrar om ni vill spela ett spel med honom. Förhoppningsvis vill ni det, annars fylls rummet med giftig gas efter 60 minuter.

  • Escape Room Saw finns i bland annat annat Stockholm och Uppsala.
  • Då detta är ett Escape Room med skräcktema är åldersgränsen 15 år.

Escape Room Prison Break (Göteborg, Lund)

Du – och dina vänner – sitter inlåsta i fängelseceller för brott ni inte har begått. Ni måste ta er ut ut fängelsecellen och rymma. Innan du hamnade i cellen bodde en matematiker där som flyttades till ett annat fängelse, vakterna var av någon anledning för rädda för honom.

Letar du i cellen kan det finnas gömda kuvert någonstans med mycket viktig information. På plats finns även en fångvaktare, som kanske kan bli till er hjälp om ni spelar era kort rätt.

  • Prison Break Escape Room finns i bl.a. Göteborg, Lund och Norrköping.

Escape Room – Hitta bomben (Borlänge)

Du och dina vänner är en del av polisens insatsstyrka och efter ett bombhot måste ni undersöka en lägenhet där en terrorist bott tidigare. Av misstag råkar ni trigga igång en bomb som kommer explodera om ni inte lyckas desarmera den i tid. Lyckas ni – eller kommer hela området att explodera?

  • Escape Room Bomb finns i bl.a. Borlänge

Escape Room med Squid game?

Än så länge finns inget Escape Room med tema från populära skräckserien Squid Game – men det är nog bara en tidsfråga. Håll utkik här på Boka-upplevelse för att se när upplevelsen går att boka i Sverige.

Vill du istället för att tänka och lösa klurigheter agera mer primitivt finns upplevelsen Break Room – här behöver du inte lösa gåtor för att ta dig vidare utan du får helt enkelt en slägga och får slå sönder inredningen i ett rum.