Upplevelse bröllopspresent

En upplevelse är den perfekta bröllopspresenten. Det säger vi inte bara för att vi är lite partiska (boka-upplevelse.se är en ju upplevelsesajt). Men brudparet kommer klara sig galant utan ännu en brödrost, gjutgärnsgryta eller champagneglas. Det är inte prylarna som är viktigast här i livet utan vad man gör och upplever.

En helikoptertur för två, en exklusiv champagneprovning, en privat relaxavdelning på ett spa eller en luftballongtur för två är betydligt mer minnesvärt.

Tips på bra upplevelser att ge i bröllopspresent

Visar 1–28 av 162 hittade upplevelser

Pris259 - 134 995 kr
Senaste nyhetenGlamping i igloo vid vattnet - KAMPANJ! (2024-07-14)
Mest REAHelikoptertur (50 % rabatt)
Billigaste upplevelsenChokladprovning i Vaxholm (259 kr)
Dyraste upplevelsenSveriges Bästa: Vinprovning (134.995 kr)

Så väljer du en bra bröllopspresent

Ska du ge bort en upplevelse i bröllopspresent är det alltid bra att känna till lite om brudparet, vad har de för intressen och gillar att göra? Är paret nykterister är inte en whiskyprovning optimalt och är de extremt höjdrädda ska du antagligen inte ge bort fallskärmshopp till dem. Är de däremot gourmander eller gillar att pusha sina gränser är de upplevelserna desto bättre.

Du behöver bestämma en budget för hur mycket presenten får kosta. Detta beror dels på hur mycket du/ni kan tänka er att betala och dels hur nära du står brudparet. Ju närmare du/ni står bröllopsparet desto mer bör presenten kosta. Är du bästa vän med bruden eller brudgummen brukar man ge mer i bröllopspresent än om man är mer ytligt bekant men ändå inbjuden.

Det finns lite riktlinjer för hur mycket man borde lägga på bröllopspresent. Det hela hänger ihop med din relation till brudparet:

  • Ytligt bekant eller kollega: 500 kr +
  • Bästa kompis / nära vän / släkting: 1 000 – 1 500 kr
  • Närmsta familjen (mamma, pappa, syskon): 1 500 kr eller mer

Det finns även möjlighet att gå ihop några stycken och köpa en gemensam present, då kan man även lägga lite mer på bröllopsgåvan.

Upplevelser som passar bra att ge bort i bröllopspresent

Här kommer generella tips på upplevelser som passar bra att ge bort i present till brudparet. Se först och främst till att du bokar en upplevelse som går att utföra i närheten av där de bor, var upplevelsen sker ser du här på boka-upplevelse.se. Du kan filtrera på stad på kategorisidorna.

Det som är bra med just upplevelse som bröllopspresent är att det är fri bytesrätt, om brudparet inte gillar upplevelsen du har valt kan de byta. De kan välja valfri upplevelse för samma eller billigare prisklass. De kan även välja en dyrare upplevelse men får då betala mellanskillnaden själv.

Mat- eller dryckesprovning

Att ge bort en ölprovning, vinprovning, champagneprovning eller chokladprovning brukar vara populärt. Det kostar inte heller en förmögenhet utan brukar gå att få för runt 400 – 500 kr och uppåt.

Det finns många olika typer av mat- och dryckesprovningar, även sådana som kombinerar mat och dryck. Även en ölvandring eller matvandring kan passa bra som bröllopspresent.

Fallskärmshopp

Till det mer äventyrliga paret kan man ge bort ett fallskärmshopp. Det är en helt oförglömlig upplevelse som dessutom brukar fotas eller filmas för ännu mer bestående minne.

Detta kostar dock lite mer (från 2 000 kr och uppåt), så här kan man förslagsvis gå ihop några vänner eller släktingar för att köpa upplevelsen.

Luftballongtur

Till bröllopsparet som inte riktigt vill uppleva fritt fall från ett flygplan, men ändå sannolikt hade uppskattat en upplevelse där det kittlar lite i magen är luftballongtur en bra upplevelse att ge bort. Då ballongturer går av stapeln under sommaren kan de även utnyttja upplevelsen direkt om det är ett tidigt sommarbröllop.

Även luftballongturer hör till upplevelser som kostar lite mer, räkna med minst 3 000 – 4 000 kr. Som alternativ finns även helikoptertur.

Lyxrestaurang

Ett alternativ till mat- och dryckesprovningar är att köpa färdigt menypaket på en lyxkrog. Här får man då en avsmakningsmeny med 5, 7 eller 9 rätter. Välj förslagsvis en Michelin-restaurang med stjärna, stjärnor eller bib gourmand.

Övernattning eller spabesök

En övernattning eller spaweekend kan fungera som en mini-variant av bröllopsresan där brudparet kan lägga allt vardagligt bakom sig och bara fokusera på varandra i en avkopplande miljö.

En spadag är en hyfsat billigt upplevelse som går att få för bara några hundralappar. Att boka in en övernattning med middag, frukostbuffé m.m. kostar normalt från 2 000 kr och uppåt.