Att göra i Hudiksvall - aktiviteter & upplevelser

I Hudiksvall finns upplevelser för hela familjen. Här går det att spela äventyrsgolf, åka segway genom staden och spela bowling. Efter dagens aktiviteter finns möjlighet till hotellövernattning i antingen ett traditionellt hotell, ett wellnesshotell (där fokus handlar om spa och avkoppling) eller genom att glampa nära naturen.

I Hudiksvall går det just nu att boka följande upplevelser och aktiviteter: BiobesökBowlingGlampingHotellfrukostSegwayStadsvandringÖvernattning

Boka upplevelser i Hudiksvall

Hittade 13 st upplevelser

Vad kan man göra i Hudiksvall?

Hudiksvall, även känt som ”Glada Hudik” och med ett teatersällskap med samma namn, är en hyfsat charmig tätort i Sverige som erbjuder en mångfald av upplevelser för nästan alla smaker och intressen. Den vackra naturen, det rika kulturarvet, och de många aktiviteterna gör Hudiksvall till en destination värd att uppleva.

För de intresserade av kulturhistoria är ett besök på Bjuråkers Forngård ett måste. Här kan du utforska 30-tals byggnader från olika byar i socknen, inklusive vackra tak- och väggmålningar, samt besöka ett textilmuseum, skolmuseum, och andra intressanta platser. Under sommaren erbjuder forngården även en trevlig servering med traditionella svenska fikabröd.

För vintersportentusiaster är Järvsöbacken en utmärkt destination. Denna skidanläggning erbjuder backar för alla nivåer och åldrar, från barnbackar till svarta pister, samt faciliteter som skiduthyrning, hotell, spa och restauranger.

Hudiksvalls sjöbodar längs Sundskanalen vid Möljen är en sevärdhet i sig. Dessa historiska byggnader som en gång tjänade som fiskarnas försäljningsställen är nu kännetecknande för staden och används som affärslokaler.

En annan familjevänlig aktivitet är att cykla dressin på Dellenbanan. Denna unika upplevelse låter dig njuta av Hälsinglands vackra landskap, glittrande sjöar, broar och tunnlar längs en 54 kilometer lång sträcka.

 

Läs mer om alla upplevelser i Hudiksvall: