Helikopterflygning

Helikopterflygning

Upplev den totala frihetskänslan när du provar på att flyga helikopter! Luta dig tillbaka och njut av resan eller om du hellre vill – tag kontrollen och ratta helikoptern själv. Tillsammans med en erfaren flyglärare får du då själv hålla i spakarna.

En helikopterflygning är en spännande upplevelse då du får känna av hur den kraftfulla flygmaskinen rör sig framåt, sidleds, bakåt eller bara flygandes (hovrandes) i luften. Upplevelsen helikopterflygning kan antingen avse att man själv får prova på att flyga helikopter och styra spakarna eller att bara sitta med och njuta av utsikten ifrån ovan.

  • Helikoptertur måste (självklart) genomföras i nyktert tillstånd.
  • Att boka flygning av helikopter är enklast i Stockholm, Göteborg och Malmö men det finns även ibland möjligheten att boka även i mindre städer.
  • Upplevelsen gäller antingen att flyga över staden eller landsbygd och skärgård – välj tema när du bokar helikopterflygning.
  • En helikoptertur varar normalt ca 20 – 30 minuter (tid i luften)

Välj stad för din helikoptertur (eller hela Sverige):

Här kan du just nu boka & jämföra pris på 28 st upplevelser där man kan hyra & flyga helikopter i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra svenska städer.

Helikopter Stockholm

När man bokar in helikoptertur i Stockholm som en sightseeingtur startar man från en helikopterbas som vanligtvis ligger lite utanför staden för att sen lyfta och flyga in över staden med alla dess kända landmärken (Stockholms Slott, Söders höjder, Stadshuset, Gamla stan och nya skyskrapor) för att därefter även ta en kortare tur ut mot skärgården och se alla dess karakteristiska små öar och kanaler från ovan.

Det finns även möjlighet att få spaka helikoptern själv genom upplevelsen där man får provflyga helikopter i Stockholm. En sådan upplevelse kombinerar teori och praktik och det är då du själv som hålla i spakarna samtidigt som du tittar ner över huvudstaden.

Följande helikopterturer är möjliga att boka för att flyga över Stockholms stad, landsbygd och skärgård. Att flyga helikopter i Stockholm kostar från ca 1 000 kr per person, det kan bli billigare om man bokar in två eller flera personer samtidigt. Här nedan ser du alla arrangörer som låter dig flyga helikopter i Stockholm för en eller två personer. Du kan jämföra pris och boka direkt.

Boka helikoptertur Stockholm – Jämför pris & boka direkt:

Sortera
Filters Sort results

Helikopter Göteborg

När du hyr och bokar helikopter i Göteborg så får du se Göteborg och dess skärgård ifrån ovan. När du flyger helikopter i Göteborg så brukar upplevelsen starta från helikopterbasen i Säve flygplats för att sen åka söderöver ner mot Göteborg. Där tar man en tur över centrum och du får se alla välkända landmärken som Läppstiftet, Lisebergshjulet, Nya och Gamla Ullevi. Du får även se alla nya skyskrapor som Karlatornet.

Helikopterturen tar även med dig ut mot skärgården med landmärken som Vinga och öar som Asperö, Brännö och Donsö samt alla små obebodda kobbar och skär. Föredrar du att själv få prova på att spaka helikoptern så finns möjligheten att provflyga helikopter i Göteborg. Du har då med dig en erfaren instruktör som visar med både teori och praktik hur det går till. Helikoptern

Nedan hittar du utvalda helikopterturer som utgår ifrån Göteborg och flyger över staden, skärgården och angränsande områden. Priset på att flyga helikopter i Göteborg ligger på ca 1 000 kr och uppåt. Genom att boka in flera personer kan det gå att få ett lägre pris.

Boka helikoptertur Göteborg – Jämför pris & boka direkt:

Sortera
Filters Sort results

Helikopter Malmö

Att åka helikopter i Malmö är en oförglömlig upplevelse där du får se staden och Öresund från ovan. En helikoptertur i Malmö utfår ifrån en helikopterflygplats strax utanför Malmö där man sen flyger över staden och ser alla Malmös landmärken som Turning Torso och Öresundsbron.

En helikoptertur över Malmö är lika uppskattat av Malmöbor som av turister som kommer från andra delar av Sverige och Danmark och vill uppleva landskapet från ovan.

Boka helikoptertur Malmö – Jämför pris & boka direkt:

Sortera
Filters Sort results

Boka helikopterflygning (Hela Sverige) – Jämför pris

Priset för en helikoptertur ligger på från ca 900 kr per person och uppåt. Genom att jämföra pris här nedan från olika upplevelsearrangörer kan du hitta lägsta priset på din helikoptertur när du bokar.

helikoptertur

Obs! Innan du bokar, se till att du har valt rätt antal personer, i vissa fall gäller helikopterturen för en person, i annat fall två.

Sortera
Filters Sort results
Helikoptertur
Pris från: 1.245 kr
Helikoptersightseeing
Pris från: 1.295 kr
Helikoptertur för två
Pris från: 2.490 kr
Privat helikoptertur över Malmö (3 personer)
Pris från: 3.735 kr
Upplev Malmö & Öresund från ovan med egen helikopter
1 2

Så går det till när du bokar en helikoptertur

  1. Välj för hur många personer du vill boka (1, 2 eller flera) och vilken stad helikopterturen ska gälla.
  2. När du gjort dina val väljer du om du vill ha leverans direkt (PDF-fil att skriva ut till din mail) eller få hem en presentbox på posten med värdebevis.
  3. Har du bråttom väljer du förslagsvis att få värdebeviset på mail, vill du ha en fin presentlåda att ge bort kan du välja att få den hemskickad.
  4. Värdebeviset har lång giltighetstid (2 – 3 år) och har även fri bytesrätt, något som är bra om du har tänkt att ge bort en helikoptertur som julklapp eller present då mottagaren kan byta om hen hittar någon annan upplevelse som passar bättre.
  5. I presentlådan eller PDF-filen finns instruktioner för hur du löser in värdekoden och bokar in helikopterturen.
  6. En helikoptertur är av förklarliga skäl väderberoende. Piloten kommer att höra av sig i god tid innan om helikopterturen behöver ställas in. Ni bokar då in ett nytt datum. Vissa helikopterturer är även säsongsberoende (vår, sommar och höst, men ej vinter) medans andra turer genomförs året runt. Du hittar information om detta i samband med att du bokar in din helikopterflygning.