Kör Gokart

gokart bana & bilar

Gokart är upplevelsen där du kan trycka gasen i botten, försöka att inte sladda allt för mycket och tävla med dina kompisar om vem som egentligen är snabbaste föraren. Allt detta utan körkort i en bil som påminner om en liten formel 1-bil. Blir det du som vinner det prestigefulla tävlingsheatet?

Det finns flera gokart-banor runt om i Sverige, både i Stockholm, Göteborg och Malmö men även i många mindre orter. Priset ligger på från ca 200 – 300 kr och uppåt. Priset beror till stor del på hur mycket åktid som man får. Är ni flera som bokar samtidigt går det ibland att få grupprabatt.

  • All utrustning som behövs (hjälm, overall m.m.) ingår
  • Maxhastighet: upp till 90 km/h
  • Åldergräns: ingen
  • Tävla mot klockan eller andra förare

Boka & jämför pris på 12 st upplevelser inom gokart i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra städer.

Kör Gokart – Köp & jämför pris

Sortera
Filters Sort results
Gokart Stockholm
Pris från: 195 kr
Kör Gokart
Pris från: 250 kr
Kör Gokart
Pris från: 280 kr
Kör Gokart i Visby - Adrenalin på Gotland
Pris från: 345 kr
Gokart
Pris från: 345 kr
Kör Gokart
Pris från: 395 kr
Kör Gokart för två
Pris från: 560 kr
Gokart för två i Visby - Adrenalin på Gotland
Pris från: 690 kr
Gokart för två
Pris från: 690 kr
Gokart för tre
Pris från: 1.035 kr
Gokart för familj
Pris från: 1.695 kr
Gokart racing
Pris från: 4.795 kr

Gokart bilar och bana

Bilen man kör heter egentligen ”kart”, och att ägna sig åt att köra kart kallas för karting. När man pratar om att åka kart som privatperson på en bana så kallas det däremot nästan alltid för gokart.

Gokartbilarna har ofta 5 – 12 hästkrafter och har en maxhastighet på uppemot 90 km/h. Bilarna är bensindrivna, vissa inomhusbanor har eldrivna bilar så att man slipper avgaser, trots det så har de inte sämre kapacitet.

Vissa gokartbanor har dou-bilar (DUO-kart), med dessa kan två personer sitta i samma bil. Något som man ofta gör om man kör med ett barn.

Så går det till när du kör gokart

Innan tävlingen börjar så går en instruktör igenom själva upplevelsen och då främst regler, säkerhet och trafikvett. Instruktören går även igenom tips på hur man bäst kör och tar kurvor för att inte tappa fart.

Därefter kör man heat som då blir själva gokart-tävlingen. Man kör ofta 2 eller 3 heat á 7 – 10 min. Ett vanligt upplägg är 2 x 8 minuter, vilket innebär att man kör 2 st heat som båda varar i 8 minuter. Beroende på placeringen vid första heatet får ni positioner i andra heatet beroende så att den snabbaste föraren startar längst fram – i pole position.

Efter att upplevelsen är klar kan ni få titta på resultatet, få varvtider m.m. så att ni får svart på vitt vem som är snabbaste och bästa gokart-föraren.

Gokart – perfekt till möhippa & svensexa

Att köra gokart är en perfekt aktivitet att göra på svensexan, möhippan eller bara genom att dra ihop ett kompisgäng och göra något kul tillsammans.

Vid en svensexa eller möhippa kan ni tvinga den blivande bruden eller brudgummen att behöva åka i sin gokart med någon utstyrsel, vilket både sannolikt blir jobbigare och ser roligare ut.