Möhippa aktiviteter

Ska vara med och anordna en möhippa? Här har Boka-upplevelse valt ut flera bra, roliga, kreativa och lärorika uppdrag och aktiviteter att göra tillsammans med blivande bruden för att få en minnesvärd möhippa.

  • Välj tema för möhippan – ska det vara actionfyllda aktiviteter, en stillsam vinprovning eller avkopplande spadag?
  • Budget – Vad får det kosta? Att göra uppdrag på stan kostar i princip ingenting, en exklusiv champagneprovning kostar desto mer.
  • Snällt eller pinsamt? Ska ni mest göra lugna och avkopplande aktiviteter, eller ska blivande bruden vara rejält utklädd?

Aktiviteterna kommer i flera olika prisklasser, allt från billigare aktiviteter som en vinprovning eller mer exklusiva upplevelser som att hyra en bastuflotte för upp till 20 personer. En populär aktivitet är även att gå på ett tillfälle med danskurs där man får prova på dans.

Tips på aktiviteter till möhippan

Planering innan möhippan

Innan möhippan krävs det lite planering för att få till en lyckad dag eller helg. Vill ni ha möhippan under en dag eller en weekend tillsammans på ett spa eller hotell? Är ni ett större gäng passar det bättre med aktiviteter under en dag, medans om ni är ett större gäng är det bättre att boka in upplevelserna under en dag.

Datum för möhippan

En, eller några, av brudtärnorna brukar vara de som planerar och håller i möhippan. Själva planeringen måste så klart hållas hemlig för blivande bruden, däremot är det bra att blanda in brudgummen så att ni kan hitta datum som passar bra. Välj ett datum då det antingen är lov eller helg så att så många som möjligt kan närvara.

Möhippan bör också ligga på ett datum som varken är för nära inpå själva bröllopet, men inte heller allt för tidigt. Runt en månad innan bröllopet brukar vara lagom. Detta kan även bero på vilken årstid bröllopet ska äga rum, är det i början av hösten passar aktiviteter under sommarlovet bra. Är bröllopet tidigt på sommaren vill man kanske ha möhippan lite närmare inpå för att kunna dra nytta av den varmare årstiden.

Hur många ska delta i möhippan?

Det är ibland svårt att hitta en bra gränsdragning för exakt vilka, och hur många, som ska delta i möhippan. Brudtärnorna och de närmaste vännerna är givna. Därefter kan man även bjuda in några av brudgummens tjejkompisar eller respektive för att ni ska lära känna varandra lite bättre.

Vissa anser att ett optimalt antal deltagare för både möhippor och svensexor är på runt 10 personer. Då det ofta blir några återbud är ett tips att bjuda in ca 15 personer, i slutändan kommer sannolikt runt 10 personer att dyka upp.

Planera deltagarna ihop med brudgummen för att ta reda på vilka som är bäst att bjuda in. Ni kan kanske få ta del av bröllopets gästlista.

Vad får möhippan kosta?

Budget för en möhippa Innan möhippan är det bra om ni bestämmer en budget för vad det får kosta. Vad tycker ni är rimligt att betala per person? Deltagarna lägger normalt ut för brudens utgifter så att hon inte ska behöva betala något.

Som du kan se på våra tips på aktiviteter för möhippor kostar många aktiviteter från ca 200 kr och uppåt. Om man exempelvis kör gokart för 250 kr per person och är 10 personer blir totala kostnaden för denna aktiviteten 2 500 kr. Det går ibland att få bättre pris när man gör en bokning på många personer samtidigt.

Vad ska man göra på möhippan?

Utöver alla bokningsbara tips här är upplevelser inom dessa kategorier populära alternativ:

Möhippa aktiviteter Stockholm

I Stockholm finns följande provsmakningar, aktiviteter och upplevelser just nu att boka in. Tänk på att vissa aktiviteter är väderberoende, så att upplevelsen garanterat går att utföra den dagen ni har planerat. Har ni tänkt att gå på vinprovning tillsammans spelar det däremot ingen större roll om det skulle vara lite regnigt…