Fiskspa & Fiskpedikyr

En variant av pedikyr som blivit väldigt populärt det senaste året är fiskpedikyr eller fiskspa. En del rynkar på ögonbrynen när man nämner namnet på den nya varianten. För det är precis vad man tror att det är. Pedikyren utförs av inget mindre än fiskar.

De som testat fiskpedikyr är väldigt nöjda. Behandlingen är enkel och effektiv. Du kan känna skillnaden direkt efteråt. Spaupplevelsen behöver heller inte bli så dyr. Från runt 400 – 500 kr och uppåt kan du få dina fötter att bli lena som babyfötter och en skön avkopplande upplevelse. Efter att fiskarna fått nibba bort den döda huden så smörjs fötterna in i en mjukgörande kräm.

Fiskspa & Fiskpedikyr – hitta lägst pris här

Just nu kan du boka & jämföra pris på 11 st upplevelser inom fiskspa & fiskpedikyr i Stockholm, Göteborg, Malmö och andra städer.

Så går fiskpedikyr till

Fiskarna äter upp den döda huden från dina fötter. Denna pedikyr fräschar upp huden och ger en massage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna.

fiskpedikyr

Fiskarna – som heter Garra Rufa – har använts i århundranden i medicinskt syfte och har inte förrän på senaste erkänts som en avkopplings metod. När fiskarna äter upp huden så kan det kittla lite, man brukar jämföra känslan med att doppa fötterna i kolsyrat vatten. Fiskarna har inga tänder utan nyper bort huden.

Med andra ord så är det inte alls farligt eller gör ont. De enda råden som finns är att man ska blöta upp huden innan och vika upp byxorna.

Har du inte testat fiskpedikyr så gör det. Det är tillför alla. Stora som små, män som kvinnor. Det kan vara en rolig sak att göra med familjen eller vännerna som vardagslyx eller helgäventyr.

Förutom att äta död hud så ska Garra Rufa fiskarna kunna läka sår. Skulle du råka ha sår på fötterna vid spatillfället behöver du därför inte oroa dig. Garra Rufa kommer inte ta extra betalt för att läka såret.

Är fiskpedikyr farligt?

Ja, det är jättefarligt! Nej, skämt å sido. De små fiskarna har inte ens tänder utan ”nibbar” bara bort död hud. Helt ofarligt, det värsta som kan hända är att det kittlar lite.