Fars dag present

Fira din pappa på fars dag med något extra kul eller spännande – en upplevelse! Visst är delikatesslådor och slipsar kanske något som uppskattas av din far, men en upplevelse är – klyschigt men sant – ett minne för livet.

Har din pappa alltid velat prova på folkrace eller hoppa fallskärm? Nu kan det äntligen bli av! Är ni flera som lägger ihop till en fars dag-present kan ni få en riktigt häftig, smakrik eller adrenalinfylld upplevelse.

Fars dag firas årligen den andra söndagen i november. Detta har man gjort i över hundra år och kommer sannolikt fortsätta med ett bra tag till.

Upplevelser till pappa på fars dag

Filtrera på stad: Stockholm Göteborg Malmö Västerås Uppsala Linköping Örebro Jönköping Norrköping Gävle Helsingborg Karlstad Växjö Umeå Skövde Visa fler städer

Visar 1–28 av 125 hittade upplevelser

Pris113 - 134 995 kr
Senaste nyhetenKör Ferrari på bana (2024-04-29)
Mest REAHelikoptertur (50 % rabatt)
Billigaste upplevelsenSpela tennis, padel och badminton (113 kr)
Dyraste upplevelsenSveriges Bästa: Vinprovning (134.995 kr)

Vad ska jag ge pappa på fars dag?

Det beror så klart på din pappas intresse, hans ålder och inte minst din budget. Hur mycket pengar har du, och hur mycket är din pappa värd?

Här kommer våra tips på vad du ska ge till din far.

Besök en barberare

Är din pappa åt det skäggiga hållet så kan han få både sitt skägg trimmat, oljat och omvårdnat av en professionell barberare.

Bowla med familj eller vänner

En prisvärd och klassisk aktivitet är bowling. Detta kan antingen göras med familjen eller vänner. Denna upplevelsen går att boka in i de flesta städer.

Provkör sportbil som Ferrari eller Lamborghini

Har din pappa alltid drömt om att få köra en riktig supersportbil så kan du boka in bankörning med Ferrari, Lamborghini, Porsche eller annat sportbil.

Prova på att köra Folkrace

Vill man istället prova på den lite mer folkliga sporten Folkrace och slira runt på grusvägar så passar detta bättre än bankörning med dyr supersportbil.

Helikoptertur

Klassisk exklusiv upplevelse att ge till den som fyller jämnt, i bröllopspresent – eller varför inte som fars dag-present. Prislappen för den här upplevelsen är dock lite högre än för de flesta andra tips här.

Övernattning och hotellvistelse

Låt din pappa slippa vardagen på en övernattning på hotell med frukostbuffé.

Lerduveskytte

En kul sport som kräver både snabbhet och precision. För exempelvis sportiga pappor som gillar skytte och friluftsliv.

Matpromenad

En kulinarisk upplevelse som kombinerar god mat med promenader. Ett lite mer kulturellt alternativ till ett vanligt restaurangbesök.

Mordmysterium

En interaktiv middag där man samtidigt löser ett klurigt mordmysterie kan vara en upplevelse som passar vissa pappor.

Padel

Gillar din pappa att spela padel kan du boka in en privatlektion till honom så han äntligen blir lite bättre…

Restaurangbesök

Klassisk present som aldrig slår fel. Här på boka-upplevelse.se kan du hitta lite roliga restauranger med tema.

Skärmflygning

För den inte allt för höjdrädda pappan så är skärmflygning en riktigt häftig upplevelse. Kanske rent av står på hans bucket list?

Lär dig laga Sushi

Om din farsgubbe gillar matlagning så kan han få lära sig något nytt. Exempelvis finns det matlagningskurs där man får lära sig att göra sin egna sushi från grunden.

Dryckesprovningar

För den öl-, vin eller whiskyintresserade pappan finns det gott om sådana upplevelser att boka in. Det anordnas vinprovningar, ölprovningar och whiskyprovningar i många svenska städer, året runt.